Ingezonden persbericht


Samsung introduceert pocketformaat Full-HD camcorder met draaibare lens


* Met 270 graden draaibare lens op de Samsung HMX-E10 film je direct jezelf


* Full-HD video's en 8 megapixel foto's


* 2,7 inch touchscreen LCD-display


* Verstuur direct je video's met ingebouwde USB-aansluiting

Delft, 5 augustus 2010 ­ De Samsung HMX-E10 Full-HD camcorder heeft een lens die 270 graden kan draaien. Met deze innovatieve lens is het mogelijk om vanuit alle hoeken te filmen en zet je direct jezelf op de film.

Videocontent deel je eenvoudig met anderen via de ingebouwde USB-aansluiting op de HMX-E10. Je sluit de camcorder rechtstreeks aan op een computer, zonder dat je hier een extra USB-kabel voor nodig hebt. Zo deel je de opnamen van je vakantie of de bruiloft van je vrienden snel, waar je ook bent. Als je de HMX-E10 via USB op de computer aansluit, laadt de batterij direct op.

Hoogwaardige sensor en touchscreen LCD-display
De HMX-E10 beschikt over een krachtige 1/3,2-inch CMOS-sensor. Met deze sensor maak je video's in Full-HD 1920x1080 resolutie (30p / H.264) en schiet je foto's in een resolutie van 8 megapixels. De achterzijde van de camcorder is uitgerust met een verticaal geïntegreerd 2,7 inch touchscreen LCD-display. Bij het opnemen van een video wordt het display in tweeën gesplitst. In het bovenste gedeelte zie je de live videostream en in het onderste gedeelte de touchscreen functieknoppen voor opnemen, stoppen en afspelen. Als je tijdens het afspelen het display horizontaal kantelt, kun je de video direct in breedbeeld over de gehele breedte van het display bekijken.

Creatieve bediening
De HMX-E10 zit boordevol extra mogelijkheden voor creatieve video's. De diverse Smart Filters van de HMX-E10 bieden unieke lens- en kleureffecten. Zoals de lenseffecten 'miniature' met de tilt en lens-shift en 'vignetting' voor het lomo-effect. Tot de kleureffecten behoren 'defog', voor het effect van een CPL filter en 'sketch' voor een video met de uitstraling van een potloodschets.

()
Eenvoudig delen met anderen
De camcorder heeft een ingebouwde USB-aansluiting, waarmee je de camcorder gemakkelijk aansluit op een computer zonder dat je hiervoor een losse USB-kabel nodig hebt. Met de ingebouwde Samsung Intelli-Studio-software op de HMX-E10 kun je direct de video bewerken en afspelen op elke computer.

Je zet je video's extra snel online met de interactieve verzendknop op het display van de HMX-E10. Als je de camcorder aansluit op een computer met internetverbinding, maak je via de verzendknop rechtstreeks verbinding met bijvoorbeeld YouTube(TM).

De HMX-E10 camcorder is vanaf september 2010 in Nederland beschikbaar in de kleuren zwart, wit en oranje voor een verkoopadviesprijs van ¤ 199,- inclusief BTW.

Klik hier om de productspecificaties te downloaden.

()

Samsung Electronics
Samsung Electronics is wereldwijd marktleider op vele gebieden, variërend van monitoren en TV's tot mobiele telefoons en geheugenchips. Als een van de snelst groeiende merken ter wereld behaalde Samsung Electronics in 2009 een totale omzet van US$ 116,8 miljard. Bij het bedrijf werken circa 188.000 mensen op 185 vestigingen in 65 landen in acht onafhankelijk opererende business units: Visual Display, Mobile Communications, Telecommunication Systems, Digital Appliances, IT Solutions, Digital Imaging, Semiconductor en LCD. Samsung Electronics Benelux is met een omzet van meer dan ¤ 1 miljard een van de weinige '1 billion euro companies' in de Benelux. Voor meer informatie over Samsung Electronics Benelux kunt u bellen naar 0900-SAMSUNG (¤ 0,10 p/m) of www.samsung.com bezoeken.



Ingezonden persbericht