Topman Aegide Group draagt dagelijkse leiding over, nieuw directieteam


`Ik ga mijn aandacht focussen op strategie en ontwikkeling voor extra groei-impuls'

VEGHEL, 20100805 -- Aegide Group, Europees leverancier van ICT-datacenter oplossingen alsmede behuizingoplossingen voor de hightech OEM-elektronicaindustrie, wil de slagvaardigheid en efficiency van de organisatie een extra impuls geven. Daarom wordt CEO en grootaandeelhouder Ir. Gery Morssinkhof per 1 september 2010 voorzitter van de Raad van Bestuur. De dagelijkse leiding wordt overgedragen aan het nieuwe directieteam.

"Sinds 2005 heeft Aegide Group een sterke groei doorgemaakt, zowel in omzet, in het aantal medewerkers, als in de diversificatie van oplossingen," zegt Gery Morssinkhof. "We zijn de afgelopen vijf jaar als bedrijf gegroeid van een productleverancier tot een leverancier van kennis en geïntegreerde totaaloplossingen, met inmiddels 175 medewerkers en vestigingen in vijf Europese landen. Als voorzitter van de Raad van Bestuur zal ik, onbelemmerd door beslommeringen in de lijnorganisatie, mijn aandacht focussen op corporate strategy en development om de ingezette groeicurve een verdere impuls te geven."

Morssinkhof ziet grote voordelen in de organisatiewijziging en de nieuwe situatie waarin hij zich vooral met de grote lijnen kan gaan bezighouden. "Winst valt er bijvoorbeeld nog te halen uit synergieverbetering tussen de verschillende werkmaatschappijen; een verdere internationale expansie in Europa en daarbuiten; plus een nog snellere time-to-market van oplossingen vanuit onze R&D afdeling."

Het nieuwe directieteam
Morssinkhof draagt de dagelijkse leiding over aan het nieuwe directieteam, dat bestaat uit respectievelijk Chief Commercial Officer (CCO) Jeroen Hol, Chief Operating Officer (COO) Ad Timmers, en Chief Financial Officer (CFO) Erik van Kessel. De functie van COO blijft ongewijzigd. De functie van CCO betreft een nieuwe functie om de Aegide-directie te versterken. Jeroen Hol had voorheen de leiding over Cortexon, één van de werkmaatschappijen van Aegide Group. De functie van CFO betreft een nieuwe benoeming, eveneens een promotie binnen de eigen organisatie. Erik van Kessel was voorheen International Manager Finance & Control bij Aegide.

"Aegide Group is een belangrijke speler op het gebied van duurzame totaaloplossingen voor IT-infrastructuren en de industriële elektronicamarkt," zegt Morssinkhof. "Wij hebben er alle vertrouwen in dat we met de nieuwe directiesamenstelling de positie van Aegide Group in de markt verder kunnen verstevigen en uitbreiden."

Minkels, Vaultex, DCS en Cortexon
Aegide Group zet haar oplossingen en diensten in de markt via vier verschillende werkmaatschappijen, via respectievelijk de bedrijven Minkels, Vaultex, Cortexon en DCS Data Center Services.

Minkels B.V. (www.minkels.com) levert via de merknamen VARICON, VARICONDITION en VARICONTROL energiezuinige totaaloplossingen en deeloplossingen voor ICT-datacenters, voor zowel Corporate en MKB-omgevingen als commerciële datacenterinfrastructuren. De verschillende oplossingen tezamen geven gebruikers de mogelijkheid om de Power Usage Effectiveness (PUE) in het datacenter te verlagen en daarmee het energieverbruik van hun IT-infrastructuren sterk te reduceren. VARICON betreft het brede portfolio behuizingoplossingen voor Telecom en IT-infrastructuren. Onder de naam VARICONDITION levert Minkels klantspecifieke luchtkoeling- en waterkoelingoplossingen, voor datacenteromgevingen met een variëteit aan afmetingen en vermogensdichtheid. VARICONTROL betreft monitoring- en managementoplossingen, op basis waarvan onder andere de energieprestaties van een datacenter kunnen worden aan- en bijgestuurd.

Vaultex B.V. (www.vaultex.eu) biedt consultancy en projectmanagement en levert turn-key modulaire en schaalbare datacenteroplossingen voor kleinere en middelgrote datacenteromgevingen. Een belangrijk kenmerk van de Vaultex-oplossingen is dat zij groen en energiezuinig zijn.

DCS Data Center Services AG (www.dcsag.com) levert op Europees niveau high-end concept advies en projectmanagement voor oplossingen met betrekking tot grote en/of complexe datacenteromgevingen.

Cortexon B.V. (www.cortexon.com) levert via een `early involvement' benadering optimale en klantspecifieke behuizing voor de hightech OEM-industrie. Toegenomen miniaturisatie van elektronicasystemen vraagt om steeds meer functies in steeds kleinere ruimtes. Dit stelt hoge eisen aan de behuizing. De ingenieurs van Cortexon zorgen in nauwe samenwerking met klanten voor onder andere design, optimaal ruimtegebruik, EMC-afscherming en koeling. Cortexon ontwikkelt concepten, maakt prototypes en test deze uitvoerig. De complete modules worden in de fabriek in Veghel op geautomatiseerde productielijnen geproduceerd en geassembleerd.

Over Aegide Group
De Aegide Group (www.aegide-group.com) is een Europese speler op het gebied van het geïntegreerd ontwikkelen, produceren en vermarkten van kwalitatief hoogwaardige behuizing-, koeling-, en monitoringoplossingen voor de ICT- en hightech OEM-industrie. De activiteiten van Aegide Group lopen uiteen van advisering, ontwikkeling en inrichting van remote-controlled en modulair opgebouwde ICT-datacenters, tot en met het ontwikkelen en implementeren van microbehuizingen voor geavanceerde visionsystemen. Aegide Group heeft eigen vestigingen in Nederland, Zwitserland, UK, België en Frankrijk. Met zo'n 175 toegewijde en ervaren specialisten in dienst bedient Aegide Group bekende klantnamen in de Europese markt waaronder banken, overheden en diverse beursgenoteerde ondernemingen.





Ingezonden persbericht