LeaseWeb breekt door 1 Terabit grens aan bandbreedtecapaciteit


Toename gebruik video op websites zorgt voor explosieve groei dataverkeer

HAARLEM, 20100805 -- LeaseWeb, aanbieder van geavanceerde hostinginfrastructuur oplossingen, heeft de bandbreedtecapaciteit van haar netwerk verhoogd naar meer dan 1 Terabit per seconde (Tbps), oftewel 1.000 Gigabit per seconde (Gbps). Het toegenomen gebruik van video en live streaming op websites zijn de belangrijkste redenen voor de explosieve groei in dataverkeer binnen het netwerk van LeaseWeb.

In een jaar tijd is de bandbreedte binnen het hostingnetwerk verhoogd van 750 Gbps naar meer dan 1 Tbps. Het daadwerkelijke internetverkeer van LeaseWeb klanten is in diezelfde periode gegroeid van 375 Gbps naar bijna 700 Gbps. LeaseWeb verwacht de komende jaren een aanhoudende groei van het dataverkeer en heeft daarom gezorgd voor de nodige overcapaciteit. De capaciteit van meer dan 1 Tbps in het hostingnetwerk van LeaseWeb is voor Nederlandse begrippen enorm.

Managing Director van LeaseWeb, Con Zwinkels: "Ongeveer 70 procent van de meer dan 10.000 klanten van LeaseWeb bevindt zich buiten Nederland. Daarmee nestelt LeaseWeb zich in de top 20 van hostingproviders wereldwijd. Dat verklaart ook de grote bandbreedtecapaciteit van ons netwerk. Bovendien maken wij veel gebruik van hosting resellers. Zij verkopen de ingekochte ruimte weer door aan eigen klanten, hierdoor groeit het dataverkeer extra hard. IT-infrastructuren moeten, als het gaat om hosting, vooral niet beperkt worden in hun mogelijkheden. Groeiopties in bandbreedte vormen een belangrijk element van een moderne, schaalbare IT-omgeving, vooral vanwege het toenemende gebruik van video. Daarnaast zorgen ook alle Managed Service concepten die de markt inmiddels rijk is, zoals Software-as-a-Service, Storage-as-a-Service en Security-as-a-Service, voor de groeiende behoefte aan bandbreedte."

Het hostingnetwerk van LeaseWeb heeft zijn basis in Amsterdam en maakt gebruik van vier datacenters in de regio. Het netwerk strekt zich via vooraanstaande telecomcarriers en internetexchanges uit over de wereld. De vier datacenters zijn via een 300 kilometer lang glasvezelnet in de Amsterdamse regio met elkaar verbonden. In totaal tien glasvezelverbindingen nemen via het mesh-protocol ieder verschillende paden naar de vier datacenters. De backbone van LeaseWeb's netwerk is zeer redundant ingericht. LeaseWeb heeft in 2008 bovendien extra capaciteit en redundantie in de backbone aangebracht door een investering in DWDM, oftewel Dense Wavelength Division Multiplexing. Dit is een techniek waarbij glasvezelverbindingen intensiever worden gebruikt door met kleurenlasers verschillende kleuren licht te bundelen. In plaats van één kleur (10 Gigabit Ethernet) maakt DWDM-technologie het mogelijk om tot 40 kleuren (400 Gigabit Ethernet) over de bestaande glasvezel te krijgen. Speciale redundantiemodules in de DWDM-apparatuur van LeaseWeb dragen bovendien bij aan een verhoging van de beschikbaarheid van het netwerk. Wanneer een glasvezelbreuk plaatsvindt, bijvoorbeeld door graafwerkzaamheden, kiest de technologie automatisch een alternatief glasvezelpad voor de verbindingen. Dankzij de uitgebreide investeringen in LeaseWeb's backbone, bedraagt de uptime van LeaseWeb's netwerk 99,999 procent.

-------------------------------------

Over LeaseWeb

LeaseWeb, opgericht in 1997, is een Infrastructure as a Service (IaaS) aanbieder en eigenaar van een eersteklas wereldwijd hostingnetwerk. Dit netwerk heeft een uptime van 99,999% en biedt klanten een beschikbare bandbreedte van meer dan 900 Gbps. LeaseWeb biedt onder andere dedicated servers, colocatie, virtualisatie- en cloud-diensten en maatwerk IT-infrastructuur oplossingen.

De groeiende infrastructuur van LeaseWeb spant zich via de belangrijkste telecomcarriers uit over vier datacenters in de regio Amsterdam. Daarnaast is LeaseWeb via internetexchanges aanwezig in Amsterdam, Londen, Frankfurt, New York, Brussel, Kopenhagen, Parijs, Budapest, Boekarest, Warschau, Praag, Bratislava, Milaan, Wenen, Stockholm, Oslo, Zürich en Madrid.

LeaseWeb levert haar IT-infrastructuur oplossingen in alle sectoren aan zowel startende ondernemingen die hun aanwezigheid op het internet willen ontwikkelen als gevestigde bedrijven, zoals Wikimedia, Heineken, Starbucks, Royal Joh. Enschedé, Univé, AFAS en Twenga. LeaseWeb heeft partnerships met grote en toonaangevende spelers in de IT, zoals Microsoft, VMware, Dell, HP, Cisco, Intel, Cpanel en Parallels. Dit verzekert klanten van een uitstekende kwaliteit. Voor meer informatie: www.leaseweb.com.





Ingezonden persbericht