Ingezonden persbericht


Norman levert innovatieve geautomatiseerde SandBox antimalware technologie

Volume schadelijke software cyberaanvallen neemt toe

Oslo -- 21 Juli, 2010 - Norman Data Defense Systems kondigt aan dat haar industrieleidende geautomatiseerde Norman SandBox(TM) antimalware technologie succesvol wordt geïmplementeerd bij grote bedrijven, overheden, hoger onderwijs en andere organisaties die tegenwoordig te maken hebben met een verhoogde dreiging - continue cyberaanvallen dooor 75.000 tot 100.000 kwaadaardige programma's per dag.

'Concurrenten hebben vaak geen focus op geautomatiseerde malware analyse. In plaats daarvan leveren ze standaard beveiligingsoplossingen die vaak niet opgewassen zijn tegen het nieuwe niveau van cyberaanvallen waarmee organisaties nu te maken hebben' zegt Audun Lødemel, VP marketing en business development . 'In-house experts hebben de juiste middelen nodig om vast te kunnen stellen of data is benaderd, wie de aanval initieert en wie in het bezit kan zijn van de gestolen gegevens. Deze taken worden al snel onuitvoerbaar met conventionele analysemethoden die vaak 20 minuten of meer kosten per sample voor reverse engineering methodes. Dit is meer dan genoeg tijd om het hele corporate netwerk te laten crashen en een significante hoeveelheid gegevens buit te maken.'

De geautomatiseerde malware technologie van Norman SandBox(TM) biedt een betere manier. Gebruikers hiervan zien hun incident response tijd dalen van dagen naar uren, in sommige gevallen wordt de analysetijd met 95% teruggebracht. De Norman SandBox(TM) technologie biedt een geautomatiseerde benadering van hoogvolume malware analyse die een drastische verbetering in ROI oplevert.

Norman heeft SandBox beveiligingsproducten gepionierd en wordt sinds de eerste dagen van kwaadaardige software gewaardeerd en vertrouwd als leidend expert, door wereldwijd opererende organisaties, in onderzoek naar en bescherming tegen cyberincidenten.

SandBox Malware Analyzer tools zijn gebouwd rond het Norman SandBox(TM) platform, een volledig geëmuleerde Windows omgeving die code executie emuleert en gebouwd is voor het herkennen en analyseren van cyberdreigingen. Het operating system, software, systeem hardware en netwerk worden allen volledig gesimuleerd, ongeëvenaard door enige andere tool op de markt. Gefocust op analyse van malware dreigingen, ontwikkelt en controleert Norman de SandBox technologie, waardoor er snel ingespeeld kan worden op het veranderende dreigingenlandschap.

'Information Security Officers die een significant budget investeren in analyse van malware samples moeten niet worden belast met producten die zelf een kwetsbare omgeving zijn voor malware aanvallen' zegt Lødemel. 'Wanneer klanten kiezen voor Norman SandBox(TM), beschikken zij over een oplossing die moeilijker detecteerbaar is voor de cyberaanvaller én voorkomt dat schadelijke software vanuit de testomgevingen naar het bedrijfsnetwerk ontsnapt gedurende de analyse.'