Gemeente Uithoorn


Nieuwsbrief Dorpscentrum

In februari van dit jaar heeft de gemeenteraad het masterplan voor het dorpscentrum vastgesteld. Als gevolg van de gemeenteraadsverkiezingen in maart en de daarop volgende collegeonderhandelingen is het enige tijd stil geweest rond de plannen voor het dorpscentrum. Het college is inmiddels gevormd en in het coalitieakkoord zijn afspraken gemaakt, ook voor de ontwikkeling van het dorpcentrum.

Aanleiding voor het maken van plannen voor het centrum is de omlegging van de N201. Het verdwijnen van de grote stroom auto's door het centrumgebied biedt kansen om een echt dorpscentrum te maken.

Onlangs is nieuwsbrief nummer 3 over het dorpscentrum verschenen. Deze nieuwsbrief wordt een dezer dagen huis-aan-huis verspreid in het centrum van Uithoorn, Thamerdal, Meerwijk-Oost en Amstelhoek. Daarnaast is de nieuwsbrief op te halen in de openbare bibliotheek en bij het gemeentehuis.

Op www.uithoorn.nl (actueell/nieuwbouw en herinrichting) zijn de nieuwsbrieven en het volledige masterplan te downloaden.

Laatst gewijzigd: 05 augustus 2010