Ingezonden persbericht



Verlenging wateronttrekkingsverbod Waterschap Vallei & Eem tot 3 september

Op donderdag 5 augustus heeft het bestuur van Waterschap Vallei & Eem besloten om het bestaande wateronttrekkingsverbod te verlengen tot 3 september. Het verbod geldt voor het gebied ten oosten van het Valleikanaal en de A28 en voor het Binnenveld (gelegen tussen Veenendaal, Wageningen, Bennekom en Rhenen). Dit betekent dat uit het oppervlaktewater in dit gebied geen water mag worden gepompt voor beregening of voor andere doeleinden. Het verbod geldt niet voor het onttrekken van water uit de Arkervaart, het Valleikanaal en de Zijdewetering/Krakerswijk.

Laag (grond)waterpeil
Ondanks de regenval blijft in het gebied het waterpeil in de beken en het grondwaterpeil laag. Dit komt omdat er nog steeds sprake is van een neerslagtekort: er verdampt meer water dan er valt. Gezien de weersvoorspellingen verwacht het waterschap dat dit nog enige tijd zal aanhouden. Dit betekent dat er nog steeds sprake is van droogte.

Duur van het verbod
Het huidige wateronttrekkingsverbod geldt vanaf 8 juli en loopt op 6 augustus af. De verlenging van het verbod geldt voor een periode van vier weken vanaf 6 augustus. Het dagelijks bestuur van het waterschap besluit wanneer het onttrekken van water weer verantwoord is. Het waterschap zal de controle op de naleving uitvoeren.

///
-----------------------

Waterschap Vallei & Eem

Fokkerstraat 16

Postbus 330

3830 AJ Leusden

Telefoon 033-43 46 000

e-mail: info@wve.nl

internet: www.wve.nl