Ingezonden persbericht



Werkendam, 5 augustus 2010 F +31(0) 183 505 660

VEKA Group, de maritieme projectontwikkelaar, heeft zichzelf een nieuwe missie gesteld in de autosport. info@veka-group.nl Deze internationaal opererende onderneming uit Werkendam, heeft het succesvolle MAN Rally Team overgenomen www.veka-racing.nl van importeur MAN truck & bus. In 2007 was dit team nog winnaar in de Dakar rally. VEKA heeft het team overgenomen en gaat de missie nu voortzetten onder de naam "VEKA MAN with a mission". Deze keuze sluit nauw aan bij de internationale bedrijfsactiviteiten in de wereld van de scheepvaart. De VEKA slogan "Powerful in maritime solutions" drukt het al uit, VEKA biedt wereldwijd oplossingen voor alle logistieke zaken rondom het water, met zijn vestigingen in Nederland, Oost Europa en samenwerkingsverband in China. Deelname aan de Dakar Rally - voorheen in Afrika, tegenwoordig in Zuid Amerika - onderstreept nog eens het internationale karakter van de VEKA onderneming. Bovendien is VEKA al jarenlang actief in de autosport. Insiders kennen de vele VEKA successen in de autocross en meer recentelijk in de internationale wereld van het GT racen. Met de keuze om aan de extreem zware Dakar rally deel te gaan nemen, toont VEKA opnieuw aan dat ze geen uitdaging uit de weg gaat! Bovendien is MAN een kwalitatief hoogwaardige partner in deze diverse wereld van de rallysport. Het team zal bestaan uit drie MAN TGS 480-trucks die worden ingezet in de T 4/2 Super Productie Klasse, daarbij ondersteund door drie servicetrucks. Het "VEKA-MAN with a mission" team is een project voor meerdere jaren en MAN truck & bus zal als partner het team ook in de toekomst op technisch gebied blijven ondersteunen. Het is zeker dat twee van de drie VEKA-MAN trucks bemand gaan worden door topcoureurs met vele jaren Dakar ervaring. Eind augustus volgt de definitieve teampresentatie, waarbij ook de nieuwe teamsponsoren bekend gemaakt worden. De dagelijkse leiding van het team is in handen van Fred van Putten (team principal) en Bert-Jan Richters (techniek en logistiek). "We zijn al jaren geïnteresseerd in het reilen en zeilen van de Dakar Rally en we hebben al meermaals als sponsor van het team waar onze medewerker Henk Booy deel van uitmaakte, deelgenomen. Via Fred van Putten leerde ik het MAN team en haar potentie kennen. Wij verheugen ons op deelname in de komende jaren en zijn ervan overtuigd dat we sportief en commercieel grote successen kunnen boeken met dit internationale project.", aldus Peter Versluis. Met veel verve heeft Peter Versluis zich ingezet om dit voor Nederland unieke rally team niet verloren te laten gaan, dat het op wereldniveau gaat opnemen tegen gerenommeerde ( fabrieks)teams in een ijzersterk internationaal deelnemersveld! "Wij kunnen ons gelukkig prijzen dat we een zeer enthousiaste, internationaal georiënteerde onderneming als VEKA Group hebben gevonden als koper van het "MAN WITH A MISSION TEAM". We hebben dan ook de ambitie om in de komende jaren grote successen te boeken", aldus Fred van Putten.




V E K A G R O U P

t h e S o l u t i o n I n v e s t o r s

Postbus 127 De aanpak van het Dakar Rally Team is typerend voor de ambitie en mentaliteit van VEKA. De onderneming is inmiddels uitgegroeid tot een begrip in de internationale maritieme sector; 4250 DC Werkendam
- Projectontwikkeling in maritieme- en offshore sector Biesboschhaven Zuid 10-11
- Betrokken bij exploitatie van 60 zee- en binnenvaartschepen 4251 NM Werkendam
- Maritieme engineering

- Oplossingen voor maritieme kwesties over gehele wereld. The Netherlands
- 7 scheepswerven in Europa. P +31(0) 183 505 230
- 6 afbouw- en servicelocaties in Nederland. F +31(0) 183 505 660
- Reparatie- en onderhoud in binnen- en zeevaart,exclusieve motor- en zeiljachten en de offshore.
- Organisatie van bevrachtingen en transporten info@veka-group.nl
- Participeren in - en managen van ondernemingen www.veka-racing.nl
- Ontwikkelen en exploiteren van onroerend goed Onder de slogan "Powerful in maritime solutions" biedt VEKA een breed scala aan activiteiten in de maritieme sector. Een totaalconcept waartoe behalve scheepsbouw ook behoren de aankoop, financiering, participatie, alle logistieke bewegingen en het onroerend goed dat met water verwant is. Ook de wereld van de luxe zeil- en motorjachten is vertegenwoordigd via Jongert in Wieringerwerf. De nadruk van deze jachtenbouwer ligt, als vanouds, op de ontwikkeling en bouw van exclusieve zeil- en motorjachten. Jongert heeft een unieke, eigen modellenlijn en behoort tot de absolute wereldtop! Daarnaast biedt Jongert haar klanten de mogelijkheid om hun jacht geheel te laten refitten. Parallel aan alle scheepsgerelateerde activiteiten loopt autosport als een rode draad door de onderneming. Voor VEKA vormt autosport de ultieme uitdaging van de eigenschappen snelheid, competitie, kwaliteit en teamwork. Typerend voor de dagelijkse gang van zaken in de onderneming! Kwaliteit staat in een hoog vaandel. En daarmee zijn we terug bij het nieuwste VEKA-Dakar project: "VEKA MAN WITH A MISSION!"




Ingezonden persbericht