Ingezonden persbericht



Las Palmas snelst opkomende bestemming
Veel Nederlandse zoekopdrachten naar accommodaties rond Middellandse Zee

Amsterdam, 5 augustus 2010 - De ranglijst met snelst opkomende bestemmingen, die vandaag gepresenteerd wordt door boekingssite Hotels.com, wordt aangevoerd door de toeristische trekpleister Las Palmas op het Canarische eiland Gran Canaria. De vooraanstaande hotelboekingssite zag het aantal zoekopdrachten naar Las Palmas dat in juli werd uitgevoerd door Nederlanders met maar liefst 995 procent stijgen ten opzichte van het aantal zoekopdrachten in juli vorig jaar. Hotels.com signaleert een stijgende belangstelling vanuit Nederland voor accommodaties rond de Middellandse Zee.

Uit de lijst met snelst opkomende bestemmingen blijkt dat veel Nederlanders de afgelopen maand zochten naar een hotel in zonnige vakantiebestemmingen in Zuid-Europa. Behalve Las Palmas konden ook Cala d'Or aan de oostkust van Mallorca en Faro aan de Portugese zuidkust op veel Nederlandse belangstelling rekenen. Ook de Canarische Eilanden Fuerteventura en Lanzarote staan in de top 10 met snelst opkomende bestemmingen.

Spa blijft populair
Kuuroord Spa in de Belgische Ardennen voerde de lijst in juni aan en kreeg afgelopen maand opnieuw te maken met een forse stijging van het aantal zoekopdrachten ten opzichte van vorig jaar. Veel Nederlanders lijken het kuuroord op korte termijn te willen bezoeken, mogelijk vanwege de Formule 1 Grand Prix van België die eind augustus op circuit Spa-Francorchamps wordt verreden.

Overnachten rond Schiphol
Het aantal zoekopdrachten naar een hotel in de omgeving van Schiphol steeg in juli met maar liefst 640% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Een mogelijke verklaring voor deze forse stijging ligt besloten in het gegeven dat veel Nederlanders hun vakantie hebben uitgesteld tot na de WK-finale, waardoor de vakantiedrukte rond de luchthaven in juli sterk toenam.

Groei in zoekopdrachten op Hotels.com in Nederland: juli 2010 ten opzichte van juli 2009
1. Las Palmas, Spanje 995%
2. Spa, België 990%
3. Cala d'Or, Spanje 930%
4. Faro, Portugal 830%
5. Schiphol, Nederland 640%
6. Fuerteventura, Spanje 635%
7. Johannesburg, Zuid-Afrika 605%
8. Lanzarote, Spanje 600%
9. Huntington Beach, VS 420%
10. Oberhausen, Duitsland 395%
11. Goslar, Duitsland 390%
12. Charleroi, België 385%
13. Curaçao, Nederlandse Antillen 380%
14. Bandung, Indonesië 380%
15. San Antonio, Spanje 360%
16. Brugge, België 355%
17. Leeuwarden, Nederland 350%
18. Duisburg, Duitsland 345%
19. Lombok, Indonesië 340%
20. Maspalomas, Spanje 340%

Opmerking: de hierboven genoemde resultaten zijn gebaseerd op feitelijke zoekgegevens en niet gecorrigeerd door eventuele congressen en/of evenementen die van invloed kunnen zijn op de gegevens.


Noot voor redacties
Noot voor de redactie (