VerkeersInformatieDienst


A4 loopt vast door ongevallen

5 augustus 2010, 18:53
Een ongeval op de A4 vanmiddag vanuit Amsterdam richting Delft zorgde voor een lange file van maar liefst 12 kilometer tussen Schiphol en het Ringvaart-Aquaduct.

Ter hoogte van het Ringvaart-Aquaduct kwamen rond 17:30 uur meerdere voertuigen met elkaar in botsing waarbij één voertuig in brand vloog. Alle voertuigen zijn inmiddels geborgen, de linkerrijstrook bleef nog even afgesloten omdat het asfalt eerst moest afkoelen. Verkeer richting Den Haag werd geadviseerd op het knooppunt Burgerveen om de borden Sassenheim te volgen (N44, A12).
De rijstrook is rond 19:00 uur weer vrijgegeven.

Vanuit Delft richting Amsterdam gebeurde rond 17:45 uur ook nog eens een ernstig ongeval waarbij drie personenauto's en een bestelbus waren betrokken. Bij dit ongeval zijn drie personen gewond geraakt.

Omdat er olie op de rijbaan lag moest deze gereinigd worden, momenteel is men bezig met een sporenonderzoek.
Daarvoor zijn Zoeterwoude-Dorp en Zoeterwoude-Rijndijk twee rijstroken afgesloten en de verwachting is dat deze om 20:00 uur worden vrijgegeven.

Tussen het knooppunt Prins Clausplein en Zoeterwoude-Rijndijk stond om 18:45 uur 11 kilometer file.
Verkeer richting Amsterdam wordt geadviseerd op het knooppunt Prins Clausplein de borden Den Haag/Wassenaar te volgen via de A12 en de A44).