Middeleeuwse taferelen bij Kasteel 'de Keukenhof' te Lisse

26/07/2010 12:58

Vana-Events

LISSE - Als je als bezoeker de tuinen van Kasteel de Keukenhof inloopt, dan is het net alsof je in een andere wereld terecht komt. Overal zie je mensen verkleed als ridder, tovenaar of jonkvrouw, terwijl vanaf het hoofdpodium de mooiste Keltische muziek over het terrein klinkt. Een gevangene wordt volgens middeleeuwse traditie aan een verhoor onderworpen, terwijl verderop mensen zelf kunnen schieten tijdens de boogdemonstratie. Na het grote succes van vorig jaar, wordt op 6, 7 en 8 augustus 2010 voor de zesde keer het Castlefest gehouden, met dit jaar een nóg uitgebreider programma!

Er is van alles te zien en te doen op dit sprookjesachtige festival. Het hoofdpodium staat vol met bands die met unieke instrumenten de mooiste muziek voortbrengen. In het historische dorp laten re-enactors het leven zien van de middeleeuwse mens. Koken op een kampvuur, kleren maken, maar het zal er ook ruig aan toe gaan tijdens de zwaardvechtdemonstraties. Speciaal voor kinderen is op Castlefest het Kinderrijk ingericht, waar ze de jonge Graaf Lennard mogen helpen met het verdedigen van zijn landgoed. Ook bij Kunst op Straat zijn er tal van activiteiten waar kinderen aan kunnen meedoen. Denk hierbij aan het beklimmen van het strokasteel of zelfs schilderen met een zwaard!

Castlefest is het enige grootschalige evenement in Europa waar alles op alles wordt gezet om het festival zo milieu- en diervriendelijk mogelijk te organiseren. Op Castlefest is al het eten -inclusief het vlees- voorzien van het biologische EKO keurmerk. Dit is niet zonder slag of stoot gegaan vertelt Mark van der Stelt, de organisator van het festival. "Toen we eenmaal met onze cateraar, The Cooking Highlander, afgesproken hadden om over te stappen op EKO-vlees hadden we nogal wat moeite om een leverancier te vinden die het vlees in deze hoeveelheden kon leveren" Castlefest is het enige festival wat op grote schaal gebruikt maakt van biologische producten. "We verwachten dit jaar opnieuw ruim 20.000 bezoekers tijdens Castlefest. We zijn er supertrots op dat we al deze mensen voor een normale prijs op een milieuvriendelijke manier kunnen laten genieten."

Castlefest is hét sfeerevenement van het jaar. Tot in het kleinste detail zorgt Vana Events ervoor dat het thema van het evenement overal in terugkomt. Ook dit is zeker goed te zien bij de catering! Op een groot houtvuur wordt het vlees voor je neus gebakken, bij de middeleeuwse bakkerij komt uit de oven de geur van ambachtelijk bereidde zoete en hartige broodjes. Voor zowel de vleesliefhebbers als voor de vegetariërs is er een ruime keuze aan smakelijke etenswaren en dranken. Om de sfeer van de oude tijden nog beter te doen herleven wordt het bier geschonken in aardewerken bekers. Veel bezoekers kiezen ervoor om deze speciale kroezen mee naar huis te nemen als souvenir van een geslaagde dag.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.castlefest.nl