Gemeente Amsterdam stadsdeel Zuid


29 juli 2010

---

Verkeersmaatregelen tijdens de Parade

28 juli 2010

Van 6 tot en met 22 augustus vindt in het Martin Luther Kingpark weer de Parade plaats. Dit rondreizende muziek- en theaterfestival biedt weer talloze mooie korte voorstellingen.

Zoals gebruikelijk trekt de Parade veel publiek. Om de overlast voor bewoners zo veel mogelijk te beperken, heeft het stadsdeel in samenwerking met de organisatie weer een aantal verkeersmaatregelen getroffen.

Deze maatregelen hebben vooral gevolgen voor het deel van de Rivierenbuurt ten zuiden van de Vrijheidslaan en de Rooseveltlaan. Bewoners en bedrijven hebben een brief van het stadsdeel met uitgebreide informatie ontvangen. De directe omwonenden van het Martin Luther Kingpark zijn daarnaast ook door de organisatie van de Parade geïnformeerd.

Verkeersmaatregelen tijdens de Parade


* Van vrijdag 6 tot en met zondag 22 augustus is de buurt rond het evenemententerrein van 17.00 tot uiterlijk 23.00 uur alleen toegankelijk voor bewoners en ondernemers die er zijn gevestigd. De afsluitpunten zijn op dezelfde plaatsen als voorgaande jaren. Zie de plattegrond.

* Er wordt een uitzondering gemaakt voor privé-bezoek dat met de auto komt en voor wie parkeren buiten het afsluitgebied absoluut niet mogelijk is (bijvoorbeeld vanwege invaliditeit of laden/lossen). Deze bezoekers moeten zich melden bij de verkeersregelaar van het dichtstbijzijnde afsluitpunt. Zij kunnen vervolgens worden afgehaald door de bewoner die zij bezoeken op voorwaarde dat deze een adreslegitimatie kan tonen.

* Vanaf maandag 2 tot en met woensdag 25 augustus wordt de Amsteldijk tussen de President Kennedylaan en de Zuidelijke Wandelweg volledig afgesloten voor al het verkeer. Woonbootbewoners kunnen doorrijden met de parkeerkaart die zij van de organisatie van de Parade toegestuurd krijgen.

* Bezoekers van de Parade die per auto komen, worden met verwijsborden in de richting van de Zuidelijke Wandelweg geleid.
* De taxistandplaats bevindt zich dit jaar op de Amsteldijk ter hoogte van nummer 194. Zie Google Maps

* Er komt weer een gratis fietsenstalling. In en rond het Martin Luther Kingpark worden verwijsborden voor fietsers geplaatst.
* Bij de toegang van het Parade-terrein aan de Amsteldijk ter hoogte van nummer 848 zijn twee invalidenparkeerplaatsen. Zie Google Maps

Meer informatie

Voor informatie over deze maatregelen kunt u contact opnemen met de informatiebalie van Stadsdeel Zuid via telefoonnummer 14 020. Voor dringende (politie)zaken en klachten kunt u contact opnemen met het algemene telefoonnummer van de Politie Amsterdam-Amstelland, 0900 8844.

Meer informatie over de 75 theater-, muziek- en dansvoorstellingen en de 20 voorstellingen voor kinderen vindt u op www.deparade.nl.