Gemeente 's-Hertogenbosch

29-07-2010
Theaterfestival Boulevard 6 t/m 15 augustus

Affiche Theaterfestival Boulevard Over je grenzen heen kijken. Voeten op aarde, hoofd in de wolken!
Theaterfestival Boulevard is hét zomertheaterfestival van het zuiden, dé toegankelijke ontmoetingsplek voor een groot en kleurrijk publiek van stadsbewoners en passanten, kunstenaars, liefhebbers, professionals uit de culturele wereld en uit het bedrijfsleven. Met een internationale programmering vol inspirerende, toonaangevende (locatie)theater- en dansvoorstellingen, concerten, talkshows en workshops. Door ambitieuze makers, geëngageerde gezelschappen en getalenteerde nieuwkomers. Van ver en dichtbij.

Met in 2010 zo'n 60 verschillende programmaonderdelen. Meer dan 30 theater-, dans en muziekproducties spelen op locaties en op podia in de stad en zo'n 25 kleinere theatervoorstellingen en concerten vinden plaats op het bruisende festivalplein, midden in de historische, sfeervolle Bossche binnenstad.

Met veelbelovende premières, waaronder BABEL (words) van Eastman (het nieuwe gezelschap van Sidi Larbi Cherkaoui en Damien Jalet), 32 rue Vandenbranden van Peeping Tom, Alleen op de Wereld van Theatergroep Max., El Greco de Toledo van Eric Vaarzon Morel met speciale gasten, Luce van Theater Tol, Warmoes van Studio ORKA, Schöne Blumen van Compagnie Cecilia/ HETPALEIS, Tuning van Bad van Marie, YVOD/ROBOT van TUNING PEOPLE, MARCH van Jelena Kostic i.s.m. Productiehuis Brabant, Brief aan mijn rechter van NTGent, Land van Stilte van Theater Artemis en Knoxville Girl van de Bloem van de Natie.

Daarnaast bijzondere producties van OMSK (Lotte van den Berg), Dries Verhoeven, Compagnie KAiET!, Productiehuis Brabant/ Het Zuidelijk Toneel, Leen Braspenning i.s.m.Productiehuis Brabant, Hotel Witlox/ Stella den Haag, Drieons, Frouke Wiarda i.s.m. November Music, Ilay den Boer i.s.m. Huis van Bourgondië, Rachel Zweije & Joris van Oosterhout, Sanne Zweije, Het Syndicaat/ISH LAB, Renske van den Broek, Hertog Zout, Matzer Theaterproducties, Theatergroep WAK, Hanneke de Jong & Jonas de Witte, met DPK!, Joost van Balkom i.s.m. Bert Vogels en Koningstheaterakademie i.s.m. Hoofdstad van de Smaak 's-Hertogenbosch.

Met eigentijdse Jazzmuziek in de Boom Boom Room en - via Mundial Producties - concerten van Laura Jansen, Caro Emerald, Jasper Erkens, Tim Knol, Chico Trujillo, Storybox ft. Marlijn Weerdenburg, Duffhuës & band & strijkkwartet, Amariszi, Café con Leche, Hanggai, Mdungu en dj's op het festivalplein.

Met de locatietheater-installatie Ergens en Overal van het Theater Instituut Nederland.

Met kunstprojecten van studenten van Fontys Hogeschool voor de Kunsten, Avans Hogescholen en het Koning Willem 1 College.

De volledig vernieuwde website staat online. Informatie over het hele programma en de kaartverkoop is beschikbaar op
www.festivalboulevard.nl.