Gemeente Enschede

Vrijdag 2 augustus bezoekt Malik Azmali het Werkplein

Vrijdag 6 augustus bezoekt Malik Azmani, Lid van de Tweede Kamer voor de VVD en lid van de Vaste Kamercommissie SZW, de gemeente Enschede. Wethouder Myra Koomen ontvangt het kersverse Tweede Kamerlid, samen met de directieleden van Werkplein Enschede, de heren Arjan Kampman en Benno Hermelink. Tijdens dit werkbezoek wordt Malik Azmani geïnformeerd over het brede werkveld Sociale Zaken in de gemeente Enschede.

Onderwerpen
Het bezoek van Azmani biedt de gelegenheid om de positionering en ontwikkelingen in de gemeente zelf en van Werkplein Enschede, samenwerking tussen UWV WERKbedrijf en de gemeenten Enschede en Haaksbergen, toe te lichten. Tevens zal het Tweede Kamerlid geïnformeerd worden over de effecten van participatietrajecten en wat Enschede specifiek doet aan armoedebestrijding. Ook komen vragen en onderwerpen aan de orde als; hoe krijgen we iedereen aan het werk en hoe voorkom je instroom in de bijstand. Bovendien woont hij een aantal gesprekken met werkzoekenden bij.

Malik Azmani is raadslid in Ommen en werd onlangs geïnstalleerd als Tweede Kamerlid voor de VVD. Namens zijn fractie neemt Azmani het woordvoerderschap op Sociale Zaken en Werkgelegenheid op zich. Daarmee maakt hij als lid en woordvoerder onderdeel uit van de Vaste Kamercommissie SZW. De vakantieperiode gebruikt hij om een aantal werkbezoeken o.a. bij gemeenten af te leggen om zo als relatieve nieuwkomer meer zicht te krijgen op de manier waarop landelijk beleid uitpakt in gemeentes.