Feestelijk slotakkoord Social Inclusion Games Nederland

05/08/2010 14:06

Federatie Opvang

Op vrijdag 6 augustus vindt de feestelijke slotceremonie van de Social Inclusion Games Nederland (SIGN) plaats. Jochem Uytdehaage, tweevoudig Olympisch Gouden medaille winnaar reikt, de speciale Olympische diploma's uit. Ook wordt bekend gemaakt in welk land de volgende Social Inclusions Games plaatsvinden.

Sluiting SIGN op 6 augustus (16.00 -17.30 uur)

Op 6 augustus om 16.00 uur vindt de sluiting plaats van SIGN op de campus van de Universiteit Twente te Enschede. Pers is van harte welkom bij deze sluiting.

Er vindt een slotakkoord plaats op de sintelbaan dat recht doet aan deze unieke week in Nederland. 1000 sporters uit 8 Europese landen hebben honderden wedstrijden gespeeld in 25 disciplines waarbij 300 gouden, zilveren en bronzen medailles zijn uitgereikt. Maar ook bij deze spelen voor kwetsbare mensen was MeeDoen belangrijker dan winnen.

De organisatoren van de SIGN, Humanitas Onder Dak en de Federatie Opvang gaan na de games verder met het 3-jarig programma MeeDoen! Met dit programma gaan cliënten van de maatschappelijke opvang en vrouwenopvang mee doen aan een actief sport- en bewegingsprogramma om de kwaliteit van leven en de integratie in de maatschappij te vergroten.

Sport en spel geeft uitstekende kansen aan kwetsbare mensen op maatschappelijke binding en sociale interactie. Het programma MeeDoen wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van VWS.





http://www.socialinclusiongames.info