Gemeente Amsterdam stadsdeel West


Limburg Stirumplein

---

Restaurant Radijs open

Subsidie Kansenzone maakt restaurant mogelijk

5 augustus 2010
Op vrijdag 6 augustus verricht Abdeluheb Choho, portefeuillehouder economische zaken, de officiële opening van restaurant Radijs, Jan Evertsenstraat 41. De opening vindt plaats om 16 uur. Restaurant Radijs is het eerste bedrijf in Stadsdeel West dat gebruik maakt van de Kansenzone-subsidie.

Economische Kansenzone

Een Economische Kansenzone is een gebied waar de buurteconomie een extra impuls krijgt. In Stadsdeel West zijn dat de Mercatorbuurt en Landlust. Beide gebieden zijn dit jaar gestart

Stimuleren lokale economie

Doel van een kansenzone is het stimuleren van het ondernemerschap en daarmee van de lokale economie . De subsidieregeling richt zich zowel op bestaande als op nieuwe ondernemers. Als de winkels en bedrijven in een buurt er aantrekkelijk uitzien dan wordt de buurt prettiger om te leven, te werken en te verblijven.

De investeringsregeling Kansenzones maakt het mogelijk dat ondernemers 50% van hun investering terug krijgen van de gemeente. Deze kans werd het eerst gegrepen door de eigenaren van Restaurant Radijs. Het bestuur van Stadsdeel West is bijzonder verheugd met deze aanwinst voor de Jan Evertsenstraat. Het pand is prachtig verbouwd en maakt nu al een vliegende start.