Politie Utrecht

Persberichten Rijn&Venen, 09.45 uur

Utrecht, 06-08-2010

Dief gewond bij ongeval

HARMELEN/WOERDEN Een 38-jarige man uit Utrecht raakte vrijdag 6 augustus omstreeks 03.30 uur gewond bij een ongeval op de Rijksweg A12.

De Utrechter reed over de A12 en sloeg door nog onbekende oorzaak met de auto over de kop, waarbij hij uit de auto werd geslingerd. De auto vatte vlam en de brandweer kwam ter plaatse. De Utrechter werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij onder arrest is geplaatst op verdenking van diefstal.

De auto waarmee het ongeluk gebeurde was kort daarvoor gestolen vanaf de Bomschuit in Woerden. Bij de aanrijding was een tweede auto betrokken, die ook op de Bomschuit was gestolen. De bestuurder van deze auto was doorgereden en is tot op heden niet teruggevonden. Op de Bomschuit, waar de twee auto waren gestolen, was ook al sprake van een aanrijding. Daar raakten twee geparkeerde personenautos beschadigd.

De politie verricht nader onderzoek naar de toedracht van het ongeval en naar de diefstal van de autos.

Bekeurd voor baldadigheid

MAARSSEN Een 16-jarige jongen uit Maarssen kreeg donderdag 5 augustus omstreeks 21.00 uur een bekeuring voor baldadigheid. Hij had zijn eigen fiets in het water gegooid in de wijk Spechtenkamp nabij een tunneltje. Onder toeziend oog van de politie moest hij de fiets weer uit het water halen. De jongen werd samen met zijn fiets thuis bij zijn ouders afgeleverd. Daar kreeg hij ook de bekeuring uitgereikt.

Twee autos betrokken bij ongeval

MONTFOORT Vier ambulances en twee takelwagens moesten donderdag 5 augustus omstreeks 09.10 uur uitrukken om assistentie te verlenen bij een aanrijding tussen twee personenautos op de provinciale weg N228.

Een 43-jarige automobilist uit Nieuwegein reed in een file achter een landbouwtractor. Omdat hij thuis wat had vergeten, reed hij naar links om te gaan keren. Uit tegenovergestelde richting naderde een 62-jarige automobilist uit Montfoort, die een aanrijding niet meer kon voorkomen. Hij botste met de voorzijde in de flank van de Nieuwegeiner.

In de auto van de Nieuwegeiner zaten zijn vrouw en hun 13-jarige dochter. Zij werden met ambulances naar het Oudenrijnziekenhuis overgebracht. In de auto van de Montfoorter zaten zijn vrouw en zijn twee kleinkinderen. Zij werden met ambulances naar het UMC gebracht.

Na onderzoek door de Verkeerspolitie, afdeling Ongevallenanalyse werden de twee autos weggetakeld. Na onderzoek in het ziekenhuis moest alleen een 2-jarig jongetje uit Montfoort ter observatie een nacht blijven. Alle anderen mochten weer naar huis.