Gemeente Lingewaard


Werkzaamheden Nielant, ir. Molsweg en Busbaan in afrondende fase

De werkzaamheden aan de Nielant, de ir. Molsweg en de busbaan zijn in een ver gevorderd stadium. Circa tweederde van het groot onderhoud aan de Nielant is uitgevoerd, de rotonde ir. Molsweg Nielant wordt aangepast en de betonnen busbaan is aangelegd. Momenteel wordt hard gewerkt om de laatste fase van het werk gereed te krijgen, zodat begin september de RijnWaal-Sprinter kan gaan rijden.

Groot onderhoud Nielant
Momenteel wordt het weggedeelte vanaf halverwege Holthuizerdreef tot en met de rotonde ir. Molsweg op eenzelfde wijze aangepakt als de voorgaande fases. Hiervoor is dit weggedeelte volledig voor alle verkeer afgesloten, met uitzondering van de lijnbussen die d.m.v. een bussluis doorgang krijgen.

Voor het overige verkeer gelden al enkele weken lang de volgende omleidingsroutes:

- verkeer van en naar de Wagenweg, Sportdreef, Ot en Sienpad, Dissel, Schamel, Lemoen, Drieslag,
Zweepslag. Landslag Holthuizerdreed wordt ontsloten via Wagenweg - Loostraat / Van Voorststraat >
Stadswal;

- de Holthuizerdreef wordt half afgesloten en blijft in beide richtingen open voor verkeer;

- verkeer van en naar Loovelden wordt eveneens ontsloten via Loostraat / Van Voorststraat en Stadswal;

- alle verkeer dat aan de zuidkant van de Zilverkamp moet zijn dient te rijden via de Stadswal en de
Loostraat / Van Voorststraat.

Fietspad ter hoogte van Zuideinde
In het oorspronkelijke ontwerp zou een gedeelte van het fietspad langs de Nielant ter hoogte van Zuideinde over Zuideinde lopen. Hiervoor zou dat deel van Zuideinde worden omgevormd tot een z.g. fietsstraat (woonstraat ingericht als fietspad). In overleg met de bewoners is echter besloten om het fietspad direct naast de rijbaan van de Nielant aan te leggen. Om de hoogteverschillen op te vangen wordt een betonnen keerwand geplaatst. Deze keerwand wordt voorzien van een hekwerk voorzien van een klimopbeplanting.

Maandag 30 augustus: in de avond en nacht afsluiting volledige Nielant Om op de Nielant een goede kwaliteit en vlakke deklaag aan te brengen, wordt deze deklaag in één keer
aangebracht. Tevens worden de definitieve markeringen aangebracht. Dit vindt plaats vanaf 19.00 uur maandag 30 augustus tot uiterlijk 05.00 uur dinsdag 31 augustus.
Gekozen is voor deze nachtelijke aansluiting om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Dit betekent dat in deze nacht de gehele Nielant wordt afgesloten. Ook zullen er geen bussen op de Nielant rijden. Deze werkzaamheden kunnen tijdens de nachtelijke uren wat extra geluidsoverlast veroorzaken, hiervoor vragen wij uw begrip. Er is bewust gekozen voor één nacht. Indien de deklagen per werkfase zouden worden aangebracht had dit vaker moeten gebeuren en zou de kwaliteit van de deklaag minder zijn.
Er is intensief contact met brandweer, ambulance en politie. Bij noodgevallen kunnen zij gebruik maken van de aanwezige onderlagen en/of fietspaden, zodat de veiligheid gewaarborgd is.

Asfaltwerkzaamheden kruisingen Nielant - Holthuizerdreef en Nielant Silo / Grevenveld.
Voor het aanbrengen van de asfaltverhardingen (onderlagen) op de bovengenoemde kruisingsvlakken is het noodzakelijk de volledige aansluiting tijdelijk af te sluiten. De tijdelijke afsluiting vindt deze week (tussen
9 en14 augustus) plaats. Gedurende de afsluiting van de aansluiting Holthuizerdreef Nielant worden Holthuizerdreef en de aanliggende straten ontsloten via Silo en Grevenveld. Gedurende de afsluiting van het kruispunt Nielant Silo worden Silo en de aanliggende straten ontsloten via Holthuizerdreef.
De kruisingen worden niet gelijktijdig afgesloten.

De werkzaamheden verlopen nog steeds volgens planning en de verwachting is dat alle werkzaamheden voor 1 september 2010 zijn afgerond zodat de Rijn-Waalsprinter vanaf dat moment het openbaar vervoer tussen Nijmegen en Arnhem sterk kan verbeteren.
Werkzaamheden in het kader van de afwerking zullen ook begin september nog kunnen plaatsvinden.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste stand van zaken over de wegwerkzaamheden. Dat kan via de onderstaande
mogelijkheden.

a. raadpleeg de website van de gemeente Lingewaard of www.hovbusbaanhuissen.nl of
www.zilverkamp-zuid.nl
b. kom naar de bouwkeet die staat op het terrein van tankstation Texaco.
De uitvoerder is elke woensdagmorgen van 09.00 uur tot 11.00 uur in de bouwkeet aanwezig om
belangstellenden te woord te staan.

plaatsingsdatum 6 augustus 2010