Warchild


The Silent Army nu ook in Oeganda

5 augustus 2010 - The Silent Army, de internationale versie van de film Wit Licht, wordt op 6 augustus 2010 uitgebracht in Oeganda. War Child vindt het fantastisch dat de film wordt vertoond in een land waar de problematiek van kindsoldaten speelt.

poster The Silent Army War Child is van het begin af aan betrokken geweest bij de ontwikkeling van de film van regisseur Jean van de Velde. We hebben inhoudelijke kennis en expertise ingezet om het verhaal over kindsoldaten zo authentiek mogelijk te kunnen weergeven. Voor de film is geput uit waargebeurde verhalen van kinderen uit programma's van War Child.

The Silent Army wordt vrijdag 6 augustus uitgebracht in Kampala, de hoofdstad van Oeganda. Ellen Kooij, Hoofd Marketing, Communicatie en Fondsenwerving bij War Child: "Het is een belangrijke doelstelling van War Child om een zo groot mogelijk publiek te informeren over de situatie van oorlogskinderen. Silent Army laat op een aangrijpende wijze zien wat oorlog met kinderen doet. We zijn blij dat de film na het succes in Nederland en de vertoning op het Cannes Filmfestival 2009 nu ook in Oeganda gaat draaien. Er hebben al meer Afrikaanse landen interesse getoond en we hopen dat er meer landen, ook buiten Afrika, zullen volgen."

Ans de Jager, medewerker van War Child in Oeganda, zal bij de release in Kampala aanwezig zijn: "Voor de Oegandezen die zelf niet uit het betrokken gebied komen zal het schokkend zijn om te realiseren dat dergelijke taferelen zich in hun eigen land hebben afgespeeld. Ik hoop dat zij door het zien van deze film meer begrip krijgen voor de bevolking uit het noorden. Dit brengt de bevolking dichter bij elkaar en genereert steun."