Politie Haaglanden

Persberichten 6 augustus

Haaglanden, 06-08-2010

Koperdief klimt op dak van kerk
Den Haag Een bekende koperdief is vrijdagnacht 6 augustus aangehouden, omdat hij zich op het dak van een kerk aan de Escamplaan bevond. Getuigen in de omgeving belden 112, omdat ze de dief een 46-jarige man uit Noordwijk op het dak van de kerk zagen klimmen. De politie en de brandweer omsingelden de kerk en haalden de man met een hoogwerker van het dak af. Op het dak van de kerk troffen agenten een vuilniszak, een betonschaar, touw en snelbinders aan. De man heeft bekend dat deze goederen van hem waren. Hij is ingesloten op het politiebureau.

Ontsnapte voortvluchtige man aangehouden
Den Haag De politie hield vrijdag 6 augustus om 01.45 uur in een woning in Den Haag de sinds woensdag 4 augustus voortvluchtige 19-jarige Danny T. aan. De man verbleef in het justitieel pedagogisch centrum De Sprengen in Zutphen en wist woensdag 4 augustus om 16.30 uur tijdens een begeleid verlof weg te lopen. De politie kreeg al snel informatie over de mogelijke verblijfplaats van de man. Hij werd na een snelle interventie door meerdere politie-eenheden aangehouden. De 19-jarige zat in de inrichting vanwege de moord op Pascal Triep in 2007. De man wordt vandaag vrijdag 6 augustus weer teruggebracht naar Zutphen.

Héél speciaal transport..
Den Haag/Scheveningen De Scheveningseweg was donderdag 5 augustus vanaf 13.45 uur urenlang gestremd door een defecte dieplader. Dit speciale transport was met een graafmachine op weg naar het strand, maar in een bocht gooide een gebroken cilinder in de achteras roet in het eten. Door het defect begaf tevens een hydraulische slang het, waardoor er een hoop olie op het wegdek terecht kwam. Na het overladen van de graafmachine, een noodreparatie aan de dieplader en het schoonmaken van het wegdek, kon de weg om 19.00 uur weer worden vrijgegeven. De chauffeur van het transport kreeg een proces-verbaal, want hij had geen vergunning om over de Scheveningseweg te rijden.

Winkeldief keert terug naar plaats delict
Den Haag Een 17-jarige Hagenaar die in de ochtend van 5 augustus twee telefoons ter waarde van 800 euro had gestolen, keerde enkele uren later terug naar de winkel in de Grote Marktstraat. Een beveiliger van de winkel herkende de jongen echter van de camerabeelden en hield samen met collega-beveiligers de jongen vast tot de politie arriveerde. De jongen is aangehouden en de politie onderzoekt de zaak.

Dure stofzuiger
Den Haag - Een 52-jarige man probeerde een stofzuiger en borstel te stelen uit een warenhuis op de Leyweg. Hij werd gesnapt door het winkelpersoneel en aangehouden door de politie. Op het politiebureau bleek dat de man meerdere geldboetes had open staan. In totaal moest de man 750 euro afrekenen.

Jongetje belaagt voorbijgangster met bolletjespistool Den Haag Een nietsvermoedende 51-jarige vrouw uit Den Haag voelde donderdag 5 augustus omstreeks 14.00 uur op de Terwestenstraat plotseling pijn in haar rug. Ze bleek vanuit een woning beschoten te zijn door een 10-jarig jongetje met een bolletjespistool. De jongen is aangehouden en verklaarde te zijn opgejut door een vriendje. Na een goed gesprek met de jongen en zijn ouders mocht de jongen het politiebureau weer verlaten. Het slachtoffer hield een blauwe plek aan het incident over.

Graffitispuiter op heterdaad betrapt
Den Haag Een 17-jarige man uit De Lier is vrijdag 6 augustus om 01.55 uur aangehouden, omdat hij tegen de gevel van een snackbar op de Laan van Meerdervoort urineerde en graffiti aanbracht op de muur. Surveillerende agenten betrapten de man op heterdaad en hielden hem aan. Op de mobiele telefoon van de man heeft de politie meerdere beelden ontdekt waarop te zien is dat hij graffiti tags aanbrengt op andere plaatsen. De man is meegenomen naar het politie bureau. De politie onderzoekt de zaak.

Autos total-loss
Den Haag Een 20-jarige man reed donderdag 5 augustus om 21.00 uur zijn auto total loss toen hij door een uitwijkmanoeuvre tegen een lantaarnpaal op de middengeleiding op de Escamplaan botste. Daarna schoof de auto door en kwam tegen een verkeerslicht tot stilstand. Vermoedelijk heeft de man te hard gereden. De politie stelt een nader onderzoek in naar de oorzaak van dit eenzijdige ongeval. Twee mannen (32 en 54) raakten donderdag 5 augustus om 16.15 uur bekneld in hun auto na een aanrijding. De brandweer maakte de mannen los en de ambulance vervoerde de mannen naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Hennepkwekerij
Den Haag In een appartement aan de Madurolaan trof de politie donderdag 5 augustus om
20.06 uur een hennepkwekerij aan. Naar aanleiding van een melding van buurtbewoners ging de politie poolshoogte nemen. In de woning stonden in twee kamers nog de restanten van een hennepkwekerij. De 525 plantjes waren net geoogst. Ook bleek er illegaal stroom ten zijn afgetapt. De woning is ontruimd; het materiaal en de restanten worden vernietigd.

Hennepkwekerijen
Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Hebt u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt, dan vragen wij nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Jongen valt van glijbaan
Den Haag Een 11-jarige jongetje viel donderdag 5 augustus om 17.55 uur tijdens het spelen van de glijbaan op de speelplaats aan de Ru Parestraat. De jongen kwam op zijn rug en hoofd terecht. Uit voorzorg is de jongen naar het ziekenhuis vervoerd voor controle.

Hagenaar steelt van jeugdige meisjes
Leidschendam Een gezellige zwempartij in zwembad De Fluit aan het Fluitpolderplein viel op donderdag 5 augustus omstreeks 16.30 uur voor twee 13-jarige meisjes bijna in het water. De beide meisjes, afkomstig uit Stompwijk en Zoeterwoude hadden hun bezittingen, waaronder hun mobiele telefoon geborgen in een locker van het zwembad. Eén van de meisjes had de sleutel aan een plastic bandje om haar pols. Kennelijk is het bandje tijdens het zwemmen ongemerkt van haar pols gegleden. Een 36-jarige Hagenaar vond de sleutel, opende de locker van de beide meisjes en nam daaruit beide GSMs weg. Hij borg beide toestellen in zijn eigen locker, waarna hij met zijn gezin verder ging met zwemmen. Aan de hand van opgenomen beelden werd de man herkend. Hij werd door agenten in het zwembad aangetroffen. Toen hij op de diefstal werd aangesproken, toonde de man berouw en bekende hij direct de diefstal. De man moest mee naar het bureau en werd voor verhoor ingesloten. Hij kreeg een dagvaarding en moet zich later voor de rechter verantwoorden. De beide mobiele telefoons gingen terug naar de rechtmatige eigenaars. De twee 13-jarige meisjes waren dolgelukkig.

In de fout
Leidschendam De bedrijfsbeveiliging van het winkelcentrum Leidsenhage betrapte op donderdag 5 augustus omstreeks 20.45 uur een 53-jarige Hagenaar op winkeldiefstal. De man had vanuit een warenhuis bijna een complete garderobe aangeschaft en liep daarmee de winkel uit zonder die goederen op de gebruikelijke wijze aan de kassa af te rekenen. De Hagenaar werd aangehouden en ingesloten in het politiebureau. De man bekende de diefstal gepleegd te hebben. Hij kreeg een proces-verbaal. De goederen zijn weer teruggegeven aan het warenhuis.

Hardleerse bestuurder
Rijswijk Een 27-jarige automobilist uit Delft kon donderdag 6 augustus kort na middernacht kennelijk niet de verleiding weerstaan om ondanks een ontzegging van de rijbevoegdheid toch te gaan rijden. Politieagenten onderwierpen de man op de Vinkweg aan een routinecontrole, waarna bleek dat de man alcohol had gedronken. Hij blies aan het bureau 255 ugl. Daarnaast moest de man nog voor een bedrag van 1440 euro aan openstaande boetes betalen. Dat had de man niet en hij werd dan ook ingesloten. De auto namen de agenten in beslag.

Jongeren met speelgoed pistolen
Poeldijk De politie nam donderdag 5 augustus om 14.45 uur van enkele jongeren (13-15 jaar) uit s-Gravenzande enkele speelgoedpistolen in beslag. De kinderen waren op straat aan het spelen en omstanders belden de politie omdat zij in de veronderstelling verkeerden dat het echte vuurwapens zouden zijn. De politie nam de jongeren mee naar het bureau voor verhoor en beëindigde het spel.

Eendracht maakt macht
Nootdorp Samen met buurtbewoners kon de politie vrijdagochtend 6 augustus om 01.20 uur twee Hagenaars (21 en 23 jaar) aanhouding op verdenking van mishandeling. Agenten zagen dat het duo op de Oudeweg een 17-jarige Nootdorper aan het mishandelen waren. Bij het zien van de politie renden het tweetal weg. Een van de mannen kon uit een naburige sloot worden gevist. De andere man kon dankzij enkele alert reagerende buurtbewoners in de omgeving van het Waterlelieblad worden aangehouden. Beide mannen moesten mee naar het politiebureau voor nader verhoor.

Beschonken bromfietsers op de bon
Delft - In Delft werden in de vroege uurtjes van vrijdag 6 augustus drie bromfietsers aangehouden omdat zij teveel gedronken hadden. Omstreeks 01.15 uur controleerden agenten op de Peperstaat een 23-jarige Delftenaar. Omdat de adem van de beginnend bestuurder naar alcohol rook, lieten zij hem een blaastest doen. Daar zakte hij voor: met 230 ugl. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur.
Omstreeks 02.00 uur zagen surveillerende agenten op de Colijnlaan een scooter met twee personen rijden zonder achterverlichting. Bij het zien van de agenten, gaan de bestuurder er vandoor. De agenten raken de twee kwijt, maar een motoragent zag ze later rijden over de Henry Dunantlaan. De bestuurder bleek teveel gedronken te hebben en werd aangehouden. Op het bureau blies de 21-jarge man uit Den Hoorn 435 ugl en kreeg daarvoor een proces-verbaal. Samen met een paar bekeuringen voor de ontbrekende verlichting en het negeren van het stopteken, mocht hij weer naar huis.
Twee uur later, omstreeks 04.00 uur was het op de Buitenwatersloot weer raak. Daar reed een 17-jarige Delftse met teveel drank op (210 ugl), op haar bromfiets. Zij werd aangehouden en op het bureau werd haar moeder in kennis gesteld. Ook zij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod, dit keer van twee uur.

Graffitiartiest (13) naar HALT
Delft - Agenten hielden donderdag 5 augustus een 13-jarige Rijswijker aan omdat hij bij de skatebaan aan de Westlandseweg graffiti had gespoten. Omstreeks 13.30 uur meldde een getuige bij de politie dat een jongen met een groen shirt graffiti zou hebben gespoten. Ter plaatse troffen de agenten de jonge Rijswijker aan, die gelijk vertelde dat hij graffiti gespoten had. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar zijn moeder in kennis werd gesteld van zijn aanhouding. Omdat de jongen nog niet eerder met justitie in aanraking is geweest, kreeg hij een verwijzing naar bureau HALT.

Scooterrijder rijdt achterop auto
Delft- Een 40-jarige Delftenaar kwam donderdag 5 augustus met zijn scooter ten val toen hij op de Mijnbouwstraat achterop een personenauto reed. De man reed omstreeks 15.45 uur op de Mijnbouwstraat en haalde daar een aantal auto's in. Toen een 29-jarige Delftse met haar auto voorrang verleende aan een fietser, kon de man echter niet meer op tijd stoppen en reed achterop. Hij viel en de GGD vervoerde de man ter controle naar het ziekenhuis.

Krattendieven aangehouden
Delft - Dankzij een melding van een oplettende getuige hielden agenten donderdag 5 augustus twee mannen aan toen deze op de Martinus Nijhofflaan kratten wegnamen bij een supermarkt. Omstreeks 12.45 uur kwam de melding van de diefstal binnen en gingen agenten direct poolshoogte nemen. Op de Martinus Nijhofflan zagen zij een bestelbusje met openstaande deuren staan. Naast de bus stond een stapel lege kratten en ook de bus bleek helemaal vol te liggen met kratten. De agenten hielden de twee mannen bij het busje aan en brachten hen naar het politiebureau. Het busje met de kratten werd in beslag genomen. In totaal bleken er 82 kratten (met een waarde van ruim 300 euro) in de bus te liggen. Naar de herkomst van een deel van de kratten wordt nog onderzoek gedaan. Tegen de twee verdachten, een 27-jarige Zwollenaar en een 23-jarige Haagse veelpleger, is proces-verbaal opgemaakt. Zij worden vrijdag 6 augustus voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Winkeldievegge in hechtenis
Zoetermeer Een 21-jarige vrouw belandde donderdag 5 augustus om 19.30 uur in een politiecel toen zij werd betrapt op winkeldiefstal. Een bedrijfsbeveiliger herkende de vrouw van eerdere winkeldiefstallen en besloot haar te observeren. De man zag dat zij vanaf een stelling een laptop pakte en deze in haar handtas stopte. Hierop werd zij direct aangehouden en overgedragen aan de politie. De vrouw zonder vaste woon- en of verblijfplaats zit nog vast voor verhoor.

Snelheidcontrole: 370 bekeuringen
Zoetermeer Bij een snelheidscontrole op de Afrikaweg controleerde Politie Haaglanden donderdag 5 augustus tussen 08.30 uur en 15. 45 uur in totaal 2554 passanten op hun gereden snelheid. Van hen kunnen 370 bestuurders een bekeuring voor het overschrijden van de maximum toegestane snelheid tegemoet zien. De hoogst gemeten snelheid was 90 km/u, terwijl 50 km/u is toegestaan.

Onfortuinlijke fietser komt ten val
Zoetermeer Op de Vierde Stationsstraat kwam donderdag 5 augustus een 71-jarige Zoetermeerder met zijn fiets ten val. De man reed omstreeks 12.20 uur op de Vierde Stationsstraat, toen hij bij het passeren van een klappaaltje op het fietspad met zijn fietstas achter het paaltje bleef hangen. De man kwam ten val op de stoeprand en liep een snee in zijn gezicht op. Het letsel werd ter plaatse behandeld, waarna de man ter controle toch nog naar het ziekenhuis werd vervoerd.