Gemeente Best

Overeenkomst dierennoodhulp


02-08-2010

Overeenkomst met Dierenbescherming
Onlangs heeft het College van B en W van de gemeente Best ingestemd met het aangaan van een overeenkomst met de Dierenbescherming (opent in nieuw venster) Brabant Zuid-Oost. Hiermee geeft de gemeente invulling aan haar wettelijke taken op het gebied van dierennoodhulp.

Met deze overeenkomst is de opvang van alle dieren, dus niet alleen van honden en katten, geregeld. De Dierenbescherming draagt zorg voor de totale keten van dierennoodhulp: van het transport van het in de openbare ruimte aangetroffen dier tot de medische verzorging en de herplaatsing van het dier.

Honden, katten en diverse andere gedomesticeerde, kleine zoogdieren worden opgevangen in Dierenopvangcentrum De Doornakker (opent in nieuw venster). Dit opvangcentrum draagt als enige opvangcentrum in Zuid-Oost Brabant het keurmerk van de 'Erkenningsregeling asielen'. De kwaliteit van opvang en bedrijfsvoering is hiermee gewaarborgd.

Eén telefoonnummer, 24-uurs inzet
Ook voorziet de overeenkomst in één aanspreekpunt voor dierennoodhulp en 24-uurs inzet van meldkamer en ambulancediensten. Deze diensten zijn voortaan bereikbaar via één telefoonnummer: 0900 - 112 00 00.

Dierenopvang

---