Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Met drank achter het stuur: rijbewijs ingenomen
Publicatiedatum: 6-8-2010 11:01:42

WAGENINGEN- De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 6 augustus een 25-jarige Edese automobilist aangehouden op de Van Uvenweg. De man zou met een promillage van 1.43 hebben gereden. Het rijbewijs van de man is door de politie ingenomen.

De agenten zagen de Wageninger rond kwart voor een rijden op de Rooseveltweg toen hij bij de rotonde met de Van Uvenweg plotseling achteruit reed om vermoedelijk de gemiste afslag alsnog te nemen naar de Van Uvenweg. Op de Van Uvenweg remde hij plotseling waarop de agenten de Wageninger controleerde op het gebruik van alcohol. Hieruit bleek dat hij bijna drie keer meer dan de toegestane norm aan alchol had gedronken.
(086947)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Tweetal mishandeld: Kootwijkerbroeker aangehouden
Publicatiedatum: 6-8-2010 11:00:33

KOOTWIJKERBROEK- Een 33-jarige man uit die plaats is donderdag 5 augustus aan het begin van de avond door de politie aangehouden bij zijn woning. De man wordt ervan verdacht twee mannen uit Kootwijkerbroek van 33 en 37 jaar geslagen te hebben. De man is voor nader onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Het 33-jarige slachtoffer zou even voor zessen bij de man aan de deur zijn gekomen om te vragen naar zijn huurschuld. Het slachtoffer zou de woning van de man aan hem verhuren maar hij zou een huurachterstand hebben. Toen hij de huurder hier op aansprak zou hij bij zijn keel zijn gegrepen. Hij zou vervolgens de politie en zijn 37-jarige vriend hebben gebeld. Toen de 37-jarige Kootwijkerbroeker aankwam bij de woning zag hij dat er wederom een handgemeen was ontstaan tussen zijn vriend en de huurder. Hij wilde de ruzie sussen en kwam tussen beide waarbij hij ook geslagen zou zijn. De vrienden konden hierna samen de Kootwijkerbroeker overmeesteren in afwachting van de politie. De gewaarschuwde agenten kwamen op dat moment ter plaatse en hielden hem aan. Beide slachtoffers hebben aangifte gedaan van de mishandeling.
(086871)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Edese verlaat winkel met gestolen schoenen aan haar voeten
Publicatiedatum: 6-8-2010 10:56:39

EDE- De politie heeft donderdagmiddag 5 augustus een 24-jarige Edese aangehouden op de Grotestraat wegens diefstal schoenen bij een winkel aan het Maandereind. De vrouw zou rond kwart voor zes een paar schoenen in de winkel hebben aangetrokken waarna ze zonder te betalen de winkel verliet met de gestolen schoenen nog aan haar voeten. Een medewerker van de winkel was hiervan getuige en liep achter haar aan waarbij de politie werd gewaarschuwd. Op de Grotestraat kon de Edese worden aangehouden waarna ze werd overgebracht naar het politiebureau. (086859)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Barnevelder aangehouden na mishandeling en diefstal
Publicatiedatum: 6-8-2010 10:54:16

BARNEVELD- De politie heeft donderdagmiddag 5 augustus een 34-jarige Barnevelder aangehouden op het Binnenveld op verdenking van mishandeling van zijn 22-jarige ex-vriendin. Ook wordt hij ervan verdacht haar telefoon te hebben gestolen vanuit haar woning.

Het slachtoffer meldde het incident rond kwart voor vier bij de politie. De Barneveldse verklaarde dat haar ex-vriend kort daarvoor bij haar woning kwam. In de woning zou er een ruzie zijn ontstaan waarbij de Barnevelder het slachtoffer zou hebben geslagen. Hierop vluchtte ze haar woning uit waarna ze de politie waarschuwde. De Barnevelder zou op dat moment haar mobiele telefoon hebben gestolen waarna hij haar woning verliet. De gewaarschuwde agenten hoorde in de woning het verhaal van het slachtoffer aan toen de Barnevelder de politie belde en aangaf met de agenten te willen praten op het Binnenveld. De agenten troffen de man daar aan en hielden hem aan. De Barnevelder werd op het politiebureau in verzekering gesteld voor nader onderzoek. (086833)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053