Politie Drenthe

Vrijdag 6 augustus 2010

Provincie Assen, 06-08-2010

Aanhoudingen huiselijk geweld

EMMEN De politie heeft donderdagavond een 29-jarige vrouw uit Emmen aangehouden. De vrouw wordt er van verdacht haar 44-jarige vriend te hebben mishandeld. De vrouw is hierop aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor.

VLEDDER De politie heeft donderdagavond een 49-jarige man uit Vledder aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn vrouw te hebben mishandeld. De man is hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor.

Auto en caravan in de berm

ASSEN Donderdagmiddag kwam een 78-jarige automobilist uit Veendam met de schrik vrij toen hij met zijn auto met caravan op de A28 in de berm terecht kwam. De man reed richting Assen. Nabij de afslag Assen-Zuid raakte hij de controle over zijn auto kwijt. Het gevolg was dat hij met auto en caravan in de berm geraakte en daarbij een bewegwijzeringbord van de afrit raakte. De auto, caravan en het bord raakten zwaar beschadigd.

Aanhouding na winkeldiefstal

PATERSWOLDE De politie heeft donderdag aan het begin va de middag een 39-jarige verdachte uit Groningen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man wordt verdacht van diefstal uit een supermarkt aan de Hoofdweg in Paterswolde. Medewerkers van de supermarkt achtervolgden de verdachte. Tijdens de vlucht ontdeed hij zich van zijn buit. De ter plaatse gekomen politie wist op aanwijzingen van getuigen de man aan te houden in een woning in Paterswolde. De man is overgebracht naar het bureau voor nader verhoor.

Resultaten aangekondigde verkeerscontrole

Bij de aangekondigde controle in Noord en Zuid-West Drenthe zijn donderdag twee bekeuringen uitgedeeld aan automobilisten die hun gordel niet droegen en zeven voor door rood licht rijden. Verder vier bekeuringen in verband met een te hoge snelheid, één voor kleven, één voor een onleesbaar kenteken, één voor het onjuist vervoeren van een jong kind (geen kinderzitje), één voor het niet kunnen tonen van een geldig rijbewijs. Verder nam de politie twintig blaastesten af, niemand had gedronken.

De politie kiest ervoor om snelheidscontroles aan te kondigen, hoewel niet tot in detail bekend is op welke plaats de controle gehouden wordt. Dit blijkt de gemiddelde snelheid behoorlijk te drukken. De ernst van een verkeersongeval neemt toe naarmate er harder gereden wordt. Met alle gevolgen voor de verkeersdeelnemers. Weten waar Politie Drenthe deze week controleert? Kijk opwww.verkeershandhaving.nlbij controles. De resultaten van deze controles worden in de reguliere persberichten meegenomen. Samen kunnen we werken aan een veiliger verkeer.

Politie houdt winkeldief aan

ASSEN De politie heeft donderdagmiddag een 21-jarige man uit Assen aangehouden voor winkeldiefstal. De man had in een supermarkt aan de Bremstraat de boodschappentas van een nietsvermoedend echtpaar vanuit de winkelkar weggenomen. De man had de tas onder zijn trui verstopt en liep richting de kassa. Een winkelmedewerker had alles gezien en de man werd vervolgens overgedragen aan de politie. Op het politiebureau werd proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

Man aangehouden voor belediging

MEPPEL De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 26-jarige man uit Hoogeveen aangehouden op de Prinsenstraat. De man werd aangehouden voor het beledigen van een ambtenaar in functie. De man werd overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor.

Jongen aangehouden na vechtpartij

NORG De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 14-jarige jongen aangehouden voor bedreiging. De jongen was betrokken bij een vechtpartijtje op de Steeg en had een 16-jarig meisje uit Norg bedreigd en een ander 16-jarige meisje uit Norg hebben geschopt en geslagen. De meisjes deden aangifte bij de politie. De jongen werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten.

Politie zoekt bestuurder aannemersbus na aanrijding

HOLLANDSCHEVELD De politie is op zoek naar de bestuurder van een aannemersbus die op woensdag 4 augustus rond 11.30 uur betrokken was bij een aanrijding op het parkeerterrein van een supermarkt aan Het Hoekje. Een 82-jarige man uit Elim reed met zijn auto in de richting van de uitrit van het terrein. Deze uitrit komt uit op de Zuideropgaande. Op het terrein wordt hij aangereden door een aannemersbus, die achteruit uit een parkeervak rijdt. Beide mannen stappen uit en spreken af om ergens anders de zaak op te lossen. De 82-jarige automobilist stapt vervolgens in zijn auto en rijdt de parkeerplaats af, in de verwachting dat de bestuurder van de aannemersbus hem volgt. De automobilist ziet dat de aannemersbus hem niet volgt en hij heeft deze ook niet meer gezien. De man heeft vervolgens aangifte gedaan voor het verlaten plaats ongeval. Heeft u informatie over deze zaak, neem dan contact op met de politie op het telefoonnummer 0900-8844. Uw informatie wordt vertrouwelijk behandeld. Wilt u toch liever anoniem blijven neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem op het telefoonnummer 0800-7000.

Fietser mishandeld door vier mannen

RUINEN De politie is op zoek naar vier mannen die verdacht worden van openlijke geweldpleging op maandag 2 augustus tussen 02.00 uur en 02.15 uur op de Meppelerweg. Een 23-jarige man uit Ruinen fietste op de Meppelerweg te Ruinen ter hoogte van het tuincentrum Langerak in de richting van Oostereinde. Op een gegeven moment nadert hem een fietser uit de tegenovergestelde richting. Ze fietsen bijna tegen elkaar aan en er vindt een woordenwisseling plaats. Vervolgens fietsen beiden door. Na tien minuten komt een rode personenauto (oud model vw golf) uit de richting van Oostereinde op de 23-jarige man afgereden. Uit de auto stappen drie mannen en de andere fietser. De 4 mannen hebben toen de 23-jarige man uit Ruinen mishandeld, hij werd geschopt en geslagen. De daders reden vervolgens weg in de richting van Oostereinde. Het slachtoffer hield onder andere een gebroken duim over aan de mishandeling. De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar de vier mannen en naar mensen die informatie hebben over deze zaak. Van de daders is het volgende signalement bekend.


* Man met blond en golvend half lang haar tot aan de oren met een blond ringbaartje vanaf de slapen rondom de kin met een streepje onder de kin. Smal postuur. +/- 1,65 meter lang en +/- 25 jaar oud.
* Man met zwart stekel haar. Getraind postuur. +/- 1,80 meter lang en +/- 18 jaar oud.

* Man met vrij kort golvend krullend zwart haar. Smal postuur. +/- 23 jaar oud. Piercing onder zijn lip.

* Man met net iets doorkomend haar en bruin ringbaartje met snor. Smal postuur. +/- 1,85 met lang en +/- 25 jaar oud.

Heeft u informatie over bovenstaande zaak, neem dan contact op met de politie op het telefoonnummer 0900-8844. Uw informatie wordt vertrouwelijk behandeld. Wilt u toch liever anoniem blijven neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem op het telefoonnummer 0800-7000.