Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 11.30 uur

Utrecht, 06-08-2010

Ruiten autos vernield

IJSSELSTEIN De politie onderzoekt het vernielen van ruiten van autos. Na een melding ging vrijdag 6 augustus omstreeks 03.00 uur de politie naar de Kasteellaan.

Daar bleken dat van drie geparkeerde autos de ruiten waren vernield. Op straat lag kleding, maar onduidelijk is of deze kleding afkomstig is uit een van de autos. Een ieder die informatie heeft over de vernieling wordt gevraagd kontakt op te nemen met de politie, district Lekstroom, telefoon 0900-8844.

Vandalisme

VIANEN De politie kreeg op 5 augustus rond 20.45 uur de melding dat jongens bij het viaduct bij de Bolgerijsekade stenen aan het gooien waren.

Ter plekke was een viertal mannen aanwezig. Bij het zien van de politie gingen zij ervandoor in verschillende autos. Op basis van een kenteken kwam de agent uit bij een woning in Vianen. Hierop kwamen vier mannen in de leeftijd van 18 t/m 20 jaar bij de woning aan. Zij waren waarschijnlijk betrokken bij het stenengooien.

Omdat er geen aangifte werd gedaan door een gedupeerde automobilist, kon de politie alleen de gegevens noteren van het viertal en hen voorzien van een flinke waarschuwing.

Vrouw onzedelijk betast

NIEUWEGEIN - Een vrouw uit Utrecht heeft bij de politie melding gedaan van aanranding.

De vrouw fietste vrijdag 30 juli tussen 22.30 en 23.00 uur over de Utrechtsestraatweg in de richting van de Taludweg. De vrouw werd door een man, die toen op een scooter reed, onzedelijk betast. Tijdens het voorval schreeuwde de vrouw om de aandacht te trekken van enkele voorbijgangers.

De politie sluit niet uit dat meerdere vrouwen slachtoffer zijn geweest, maar dat niet bij de politie hebben gemeld. De politie roept mogelijke slachtoffers op dit alsnog te melden bij de politie. Daarnaast wil de politie graag in contact komen met getuigen en met die voorbijgangers, die mogelijk iets hebben gezien van het voorval afgelopen vrijdag 30 juli.

U kunt bellen naar de politie, bureau Nieuwegein 0900-8844 of, indien U anoniem wenst te blijven, met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Twee verdachte bekend

NIEUWEGEIN In het onderzoek naar de brandstichting/vernieling van een speeltoestel in de wijk Hamelweide in de nacht van 4 augustus is een tweede verdachte aangehouden.

Het gaat om een 17-jarige jongen uit Nieuwegein. Hij was met de eerder aangehouden 18-jarige Nieuwegeiner, betrokken bij de brandstichting/vernieling. De gemeente heeft aangifte gedaan en de geschatte schade bedraagt ongeveer 700 euro en zal op het tweetal worden verhaald. Tegen de twee wordt proces-verbaal opgemaakt.