Politie Groningen

Vrijdag 6 augustus 2010

Provincie Groningen, 06-08-2010

Winkeldief aangehouden

SAPPEMEER - De politie heeft donderdagmorgen een 39-jarige man uit Hoogezand aangehouden. Winkelpersoneel van een supermarkt hadden gezien dat de man een elektronisch schrijftableau had gestolen. Hij werd overgedragen aan de gewaarschuwde politie. De verdachte werd voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Het schrijftableau bleef in de winkel achter. De politie maakt proces-verbaal op.

Bejaarde spookrijder moet rijbewijs inleveren

GRONINGEN De politie heeft donderdagmiddag het rijbewijs van een 89-jarige automobilist uit Hoogezand afgenomen. De bejaarde bestuurder reed met zijn auto via de afrit op de Hereweg de ringweg op in tegengestelde. Agenten troffen de bestuurder aan op de Weg der Verenigde Naties. In overleg met de officier van justitie werd het rijbewijs van de senior in beslag genomen. De 89-jarige werd door de politie thuisgebracht.

Stadjer na geweld aangehouden

GRONINGEN - De politie heeft vrijdagmorgen voor een snackbar op de Grote Markt een 20-jarige man uit Groningen aangehouden voor mishandeling. Agenten zagen dat de hij een onbekend gebleven slachtoffer tweemaal tegen zijn hoofd schopte. Tijdens zijn aanhouding probeerde de geweldpleger een agent te slaan. Het vermeende slachtoffer was er vandoor gegaan. De 20-jarige Stadjer werd ingesloten in een cel. Hij wordt vandaag gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Man aangehouden voor poging diefstal

GRONINGEN De politie heeft donderdagnacht op aanwijzen van een getuige een 51-jarige man uit Groningen aangehouden voor een poging tot diefstal van een fiets. De getuige zag hoe de man met een tangetje probeerde een fiets aan de Otto Eerelmanstraat open te breken. De bekende van de politie ontkende in alle toonaarden en beledigde en bedreigde de agenten. In zijn zak werd het tangetje aangetroffen. De fiets bleek braaksporen te hebben. Hij zit vast. De politie maakt proces-verbaal op.

Agressieve winkeldief aangehouden

GRONINGEN De politie heeft donderdagmiddag een 29-jarige man uit Boekarest aangehouden voor winkeldiefstal. Omstanders hadden bij de winkel alarm geslagen omdat de bedrijfsleider met de agressieve winkeldief in gevecht was geraakt. De man had in de winkel voor honderden euros aan cosmetica gestolen en was betrapt met behulp van beveiligingscameras. Hij moest door de winkellier samen met omstanders in bedwang gehouden worden en probeerde daarbij van zich af te bijten. Ook bedreigde hij de bedrijfsleider met de dood. Toegesnelde agenten wisten de man in de boeien te slaan. De politie spreekt zijn dank uit voor de hulp van de omstanders. De agenten stellen een onderzoek in, de verdachte wordt onder meer diefstal met geweld ten laste gelegd.

Politie op zoek naar automobilist

GRONINGEN De politie is op zoek naar de bestuurder van een personenauto, vermoedelijk Golf type 1. Donderdagnacht rond 05:20 uur werd de eigenaar van een geparkeerde auto aan de Peizerweg wakker van een harde klap. Zijn auto was t.h.v. de Kring aangereden en had aan de voorzijde zware schade opgelopen. De tegenpartij was doorgereden en had zijn grill op het plaats delict achtergelaten. De bestuurder is op zoek naar deze verdachte van verlaten plaats ongeval en stelt een onderzoek in.

Bestuurster scootmobiel gewond bij ongeval

VEENDAM Een 64-jarige vrouw uit Zuidbroek is donderdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Jakob Bruggemalaan in Veendam. Het ongeval is vermoedelijk ontstaan toen een auto dicht achterop de scootmobiel ging rijden. De bestuurster gooide vermoedelijk uit een schrikreactie het stuur om en hierdoor kantelde de scootmobiel op zijn zijkant. Zij liep door het ongeval een dikke enkel en pijnlijke pols op.

Alcomobilist aangehouden

STADSKANAAL De politie heeft donderdagnacht een 23-jarige man uit Meeden aangehouden voor rijden onder invloed. Politieagenten zagen de verdachte met hoge snelheid rijden over de Frankrijklaan in Stadskanaal. Hij werd even later gecontroleerd. Een blaastest op straat wees uit dat de 23-jarige vermoedelijk te veel alcohol had gedronken. Tijdens de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat hij 1,5 promille in zijn bloed had. Bij navraag bleek dat zijn auto niet was verzekerd. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. Hij moest zijn rijbewijs en auto wel achterlaten. Ook kreeg hij bekeuring voor de hoge snelheid. De politie maakt proces-verbaal op

Agressief duo aangehouden

GRONINGEN De politie heeft donderdagnacht twee mannen (21 en 22 jaar) uit Groningen aangehouden voor openlijk geweld. Agenten reageerden op een melding van een vechtpartij in een horecagelegenheid op de Grote Markt in Groningen. Het bleek dat het duo het aan de stok had gekregen met een 23-jarige man uit Assen. Deze zou hierbij door beide verdachten zijn mishandeld. Wat de aanleiding was voor de ruzie is nog onduidelijk. Beide geweldplegers moesten mee naar het politie- bureau en zijn ingesloten. Het slachtoffer moest zich in het ziekenhuis laten behandelen aan verwondingen in zijn gezicht. De politie onderzoekt het geweldsincident.

Alcomobilist aangehouden

OUDE PEKELA De politie heeft donderdagnacht een 38-jarige man uit Winschoten aangehouden voor rijden onder invloed. Politieagenten zagen de verdachte rijden over de Burgemeester Snaterlaan in Oude Pekela. Hij werd gecontroleerd. Een blaastest op straat wees uit dat de 28-jarige vermoedelijk te veel alcohol had gedronken. Tijdens de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat hij 1,15 promille in zijn bloed had. Bij navraag bleek dat de bestuurder niet in het bezit was van een rijbewijs. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op

Inbreker verstopt zich in duivenhok

GRONINGEN - De politie heeft donderdagavond een 24-jarige man uit Groningen aangehouden. Agenten reageerden op een inbraakmelding in een woning in de Floresstraat in Groningen. Bij de komst van agenten was de inbreker gevlogen. Op basis van een getuigenverklaring troffen dienders de inbreker aan in een tuin in de Floresstraat. De inbreker had zich verstopt in een duivenhok. Hij had diverse gestolen spullen bij zich. Hij is ingerekend en ingesloten voor nader onderzoek.

Bromfietser zwaar onder invloed

GRONINGEN De politie heeft donderdagavond een 32-jarige man uit Roden aangehouden voor rijden onder invloed. Surveillerende agenten zagen hem rijden op een onverzekerde brommer op het Stationsplein in Groningen. Bij controle weed een blaastest op straat uit dat de 32-jarige veel te veel alcohol had gedronken. Tijdens de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat hij 2,75 promille in zijn bloed had. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. Zijn rijbewijs moet hij wel achterlaten. De politie maakt proces-verbaal op

Alcomobilist maakt brokken

ULRUM De politie heeft donderdagavond een 55-jarige automobilist uit Ulrum aangehouden. De bestuurder was op de N361 met zijn auto in een sloot gereden. De bestuurder bleef ongedeerd. Bij controle wees een blaastest uit dat de automobilist vermoedelijk teveel had gedronken. De ademanalysetest leverde een alcoholpromillage op van 2,25. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd en hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. Bij de aanrijding raakte de auto van de verdachte zwaar beschadigd. De politie maakt proces-verbaal op.