Politie Hollands Midden

Boskoop - Woninginbraak gedeeltelijk gelukt

Boskoop, 06-08-2010 o Tussen woensdag 4 augustus 22.30 en donderdag 5 augustus 06.30 uur is in een woning aan de Appelgaarde te Boskoop ingebroken.

De dader(s) hebben zich de toegang tot de woning verschaft door het zogenaamde boren van gaatjes. Uit de woning zijn elektronische apparatuur en geld weggenomen. Op donderdag 5 augustus rond 0.500 uur zag een getuige die langs de woning kwam de vermoedelijke dader op het erf van de woning zitten. Op het moment dat de getuige naar de vermoedelijke dader toeliep riep deze Pas op, stond vervolgens op en rende weg in de richting van de Julianastraat. Deze man gooide een fototas met camera die weggenomen was naar de getuige. Ook is een handtas en portemonnee teruggevonden. Die nacht is ook op de Calville een poging inbraak gedaan met de zelfde werkwijze.

Politietip! s Nachts, wanneer u gaat slapen, draait u de deur met de sleutel op het nachtslot. De sleutel haalt u vervolgens uit de deur en legt u op een plek waar niemand de sleutel kan zien. Op deze manier voorkomt u dat inbrekers binnen kunnen komen door middel van het boren van een gaatje onder het slot om vervolgens de sleutel met een ijzerdraad om te draaien of de onafgesloten deur via de klink te openen.