Provincie Flevoland
Negatief zwemadvies Bovenwater Lelystad omgezet naar waarschuwing

Publicatiedatum: 6 augustus 2010

De provincie Flevoland trekt met ingang van 6 augustus vanaf de middag het negatief zwemadvies voor het Bovenwater te Lelystad in. Uit watermonsters van het Waterschap Zuiderzeeland is gebleken dat het gehalte aan blauwalg in het water is afgenomen. Toch blijft er een waarschuwing van kracht. Dit betekent dat er een gering
gezondheidsrisico is voor mensen die gaan zwemmen. Vooral kwetsbare groepen zoals jonge kinderen en oudere mensen wordt nog steeds afgeraden om in het Bovenwater te gaan zwemmen.

Deze waarschuwing is tot stand gekomen in overleg met de water- en strandbeheerder. De situatie ter plekke wordt nauwlettend gevolgd door de strand- en waterkwaliteitsbeheerder. Op het strand zijn borden geplaatst om de mensen te waarschuwen.Deze waarschuwing bij het Bovenwater in Lelystad is momenteel de enige in Flevoland. Bij de overige stranden is de waterkwaliteit goed en kan worden gezwommen.

Zwemwatertelefoon

Voor actuele informatie over het zwemwater in Flevoland kunt u bellen met de zwemwatertelefoon 0320-265700 of kijken op www.flevoland.nl en teletekst pagina 725. Mochten er problemen zijn met een bepaalde zwemplek dan worden de inwoners van Flevoland daar zo snel mogelijk van op de hoogte gebracht via de verschillende media (internet, kranten, radio).