Gemeente Zwolle

Zwollenaren in de race voor vrijwilligersprijs

Negen vrijwilligers en twaalf vrijwilligersorganisaties uit Zwolle zijn genomineerd voor de Overijsselse Vrijwilligersprijs. Inwoners van Overijssel kunnen tot 1 oktober een stem uitbrengen. De verkiezing is een initiatief van de provincie Overijssel.

De genomineerde Zwollenaren zijn de heren M. Soner en S. Koopman, de dames M.L Kleiweg,, M. van de Bilt, G. Middag-van Dijk, J. Dam-Visscher en J. Kamphof en het echtpaar C. en E.J. Michel Leertouwe. Op de site www.ovp2010.nl is beschreven met welke bevlogenheid zij zich als vrijwilliger inzetten.

De Zwolse organisaties die zijn voorgedragen, zijn Stichting Wijkkrant De Assendorper, Stichting Dierenambulance Zwolle, Sensoor Oost-Nederland, Reddingsbrigade Zwolle, Nederlandse Rode Kruis afdeling Zwolle, Michaelsgilde Zwolle, Stichting Internet Media Zwolle, Poppodium Hedon, Sociaal Culturele Vereniging Zwolle en Festival Van Eigen Bodem. Een motivatie voor hun nominatie is ook te vinden op www.ovp.nl.

Stemmen

In totaal maken 64 vrijwilligers en 47 organisaties uit Zwolle kans op de Overijsselse Vrijwilligersprijs. Via www.ovp2010.nl kan iedereen tot
1 oktober een stem uitbrengen op één vrijwilliger en één organisatie. De winnaar van de publieksprijs ontvangt 250 euro. Daarnaast zijn er in beide categorieën drie juryprijzen van resp.
1.000, 750 en 500 euro beschikbaar. De winnaars mogen deze bedragen besteden aan een langgekoesterde wens. De prijswinnaars worden 1 oktober bekendgemaakt.

Stimuleringsprijs

De provincie Overijssel stimuleert jongeren en allochtonen om zich als vrijwilliger voor de samenleving in te zetten. Om dat te onderstrepen kiest de jury uit alle genomineerden ook de jonge vrijwilliger en de allochtone vrijwilliger van 2010. De winnaars van deze stimuleringsprijzen ontvangen eveneens een waardebon van 250 euro.
* U kunt uw stem uitbrengen op www.ovp2010.nl