Gemeente Lochem


Van 80 km naar 60 km per uur op de wegen rondom Almen

De maximumsnelheid in het buitengebied van het dorp Almen gaat van 80 km naar 60 km per uur. Hiermee wordt het een verblijfsgebied waar verblijven en recreëren belangrijker is dan de verkeersfunctie. Het gaat om het gebied tussen het Twentekanaal, de N346 en de Kapperallee. De provinciale weg N346 blijft gewoon 80 km/uur.

Naast de snelheidsverlaging die uiteraard met borden wordt aangegeven worden er ook aanvullende maatregelen genomen. Het beleid van de gemeente is dat er zo min mogelijk drempels worden aangelegd. De snelheid moet worden beheerst door landschappelijke elementen te gebruiken. De gemeente wil in dit gebied meerdere typen landschappelijk verantwoorde maatregelen toepassen, zodat zij de ervaringen die hiermee worden opgedaan ook in andere gebieden in de gemeente Lochem kan gebruiken.

Inloopavond
De afgelopen periode heeft de gemeente objectieve verkeersgegevens van het gebied verzameld, zoals ongevalcijfers en uitkomsten van verkeerstellingen. Naast deze objectieve gegevens is de gemeente geïnteresseerd in de beleving en ideeën van de bewoners en belanghebbenden uit het gebied, over de inrichting van de wegen. Om deze informatie te verzamelen is er op 1 september 2010 van 18.30 - 20.30uur een inloopavond in Ons Huis in Almen. Tijdens deze inloopavond worden er geen plannen gepresenteerd van de kant van de gemeente maar zijn wij juist benieuwd naar uw ideeën als omwonende of belanghebbende.

Informatie
Heeft u behoefte aan meer informatie over dit project vooruitlopend op de inloopavond of bent u niet in de gelegenheid om de inloopavond te bezoeken en wilt u wel uw ideeën en ervaringen kenbaar maken. Neem dan contact op met Remko Schultz van het cluster verkeer. Hij is bereikbaar via het postadres van de gemeente, het centrale nummer 0573-289222 of via de e-mail op r.schultz@lochem.nl.