Gemeente Achtkarspelen


20e Natuurmarkt De Kruidhof groot succes

Woensdag 4 augustus was de traditionele Natuurmarkt in en om het terrein van Botanische Tuin De Kruidhof. In het dubbele jubileumjaar van De 80 jarige Kruidhof jubileerde ook de 20 jarige Natuurmarkt. Op feestelijke wijze was de gezellige natuurgerelateerde markt aangekleed met ballonnen. Sommige standhouders stelden een prijsje ter beschikking voor de bezoekers die een ballon met inhoud konden prikken. Op het terrein van de botanische tuin konden door kinderen ballonnen worden opgelaten om het feest te onderschrijven. Omdat 2010 het internationale jaar van de biodiversiteit is en De Kruidhof hiervan partner is, wordt de vinder van de ballonnen gevraagd iets te mailen over de biodiversiteit van de vindplaats. Biodiversiteit is de variëteit zowel van planten alsook van dieren.

De Kruidhof werd deze dag, naast de reguliere reïntegratie- en sociale activeringskandidaten, ondersteund door een groot aantal vrijwilligers die allen zo hun eigen taken hadden. Jan Dijkstra was voor de 20e keer aanwezig al vrijwilliger en hielp in de plantenverkoop. Dijkstra is een vrijwilliger van De Kruidhof van het eerste uur en werd om deze reden dan ook gehuldigd met de zilveren kruidenspeld.

Velen bezochten deze dag de thematuinen en werden verrast door de nieuwe Heemtuin en de Educatieve Speeltuin. `It wurd hjir grif alle jierren moaier" aldus een van de vele bezoekers. De organisatie spreekt ondanks de regen van een succesvolle dag.