Waterschap Dommel

van Beek

Werkbezoek Tweede Kamerlid Willibrord van Beek

Publicatiedatum : 6 augustus 2010

Donderdag 5 augustus bracht het Brabantse Tweede Kamerlid Willibrord van Beek (VVD) een werkbezoek aan Waterschap Dommel. Terwijl zich in Den Haag de eerste contouren van een nieuwe regering beginnen af te tekenen liet watergraaf Peter Glas van Waterschap De Dommel de heer Van Beek enkele belangrijke waterschapsprojecten in Eindhoven en omgeving zien en spraken zij over de actuele landelijke waterthema's.

In de ochtend is een bezoek gebracht aan de rioolwaterzuivering in Eindhoven. De heer Van Beek liet zich informeren over de werking van de op twee na grootste zuivering in Nederland die in 2006 geheel is gerenoveerd. Ook kwam de samenwerking met tien gemeenten in het Kallisto-project uitgebreid aan de orde.

Na de middag volgde een toelichting op het beekherstelproject Dommel Natuurlijk Schoon in Eindhoven: van de A2 ten zuiden van Eindhoven tot het Wilhelminakanaal in Son en Breugel ondergaat 17 kilometer Dommel een flinke opknapbeurt. De bodem wordt schoongemaakt en de oevers worden mooier en natuurvriendelijker.

Veel Tweede Kamerleden gebruiken de zomerperiode voor het afleggen van werkbezoeken om zich op die manier te verdiepen in wat er leeft in het gebied.