Openbaar Ministerie

Verdachte drugshandel in bewaring gesteld

6 augustus 2010 - Landelijk Parket

Naar aanleiding van een onderzoek in Groot-Brittannië heeft de Nationale Recherche op dinsdag 3 augustus in Haarlem een 37-jarige man aangehouden op verdenking van de handel in heroïne naar Groot-Brittannië. Dat gebeurde op vordering van de officier van justitie van het Landelijk Parket.

Tien kilo heroïne werd van Nederland naar Groot-Brittannië vervoerd en is daar onderschept. In de woning van de Haarlemmer werd nog eens dertig kilo van deze harddrugs aangetroffen en in beslag genomen. De verdachte is vrijdag 6 augustus voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft de man voor een periode van veertien dagen in bewaring gesteld.

Groot-Brittannië had Nederland verzocht om assistentie in verband met een onderzoek in dat land naar een organisatie die zich bezighoudt met drugshandel. Daarbij kwam onder meer Nederland als doorvoerland in beeld. Meer aanhoudingen in ons land worden niet verwacht.

Ook in Groot-Brittannië is in verband met de onderschepte tien kilo heroïne een verdachte aangehouden. Dit betreft de vermoedelijke opdrachtgever.

De verdachte zit in beperkingen, wat inhoudt dat hij met niemand behalve met zijn advocaat contact mag hebben. Daarom doet het OM over deze zaak verder geen mededelingen.