Politie Rotterdam Rijnmond

WONING

ONDERZOEK NAAR BEROVING IN WONING

Korps / overig

Datum publicatie: 06-08-2010 13:58

RIDDERKERK - De recherche van het district Feijenoord-Ridderster heeft een onderzoek ingesteld beroving in een woning aan de Zwaluw.

Dinsdagmiddag rond vier uur werd de politie op de hoogte gebracht van de beroving.
De meldster gaf aan dat er kort daarvoor bij haar aangebeld was. De man die voor haar deur stond vroeg haar de weg.
Op het moment dat de vrouw de route uit wilde leggen, greep de man haar bij de nek en duwde hij haar met geweld naar binnen. De verdachte trok de ketting van de nek van de vrouw.

De vrouw begon te gillen. Haar man, die op dat moment boven was, kwam op het gegil van zijn vrouw af. De verdachte koos eieren voor zijn geld en ging er op de fiets vandoor in de richting van de Merel. De echtgenoot zette de achtervolging in.
Tijdens zijn achtervolging kwam hij ook een meisje op een scooter tegen. Zij ging ook een stukje achter de verdachte aan maar zij raakte hem kwijt.

De recherche is direct een onderzoek gestart. Hierbij is de verdachte niet meer aangetroffen.

GETUIGENOPROEP
De politie wil graag met personen in contact komen die meer informatie over deze beroving of over de berover kunnen geven. Ook wil de recherche graag spreken met het meisje op de scooter.

Signalement
De verdachte is een lichtgetinte man van ongeveer 20 tot 25 jaar oud met zwart haar. Hij droeg een zwart met groene jas en hij reed op een fel groene mountainbike.

Heeft u informatie? Neemt u dan contact op met de recherche van het district Feijenoord-Ridderster via 0900-8844. Dit kan ook anoniem via M. 0800-7000.