Politie Hollands Midden

Videoauto actief in de regio

Hollands Midden, 06-08-2010 o Politie Hollands Midden heeft sinds 2009 de beschikking over een videoauto. Het afgelopen jaar heeft de videoauto al meerdere keren zijn nut bewezen. Asociaal verkeersgedrag is aangepakt.

De videosurveillance auto rijdt bijna dagelijks rond in de regio van Hollands Midden, actief op zoek naar asociaal verkeersgedrag. Deze week is ook weer volop gecontroleerd. Maandag 2 augustus is het rijbewijs van een beginnend bestuurster ingevorderd, nadat zij met snelheden van 180 km/u over een redelijk drukke A4 in de richting van Den Haag reed. Gemiddeld reed zij 157 km/u, ver boven de toegestane snelheid.

Op dezelfde dag kreeg een eveneeens beginnend bestuurster direct twee bekeuringen uitgeschreven voor bumperkleven en rechts inhalen. Zij reed met een snelheid van 100 km/u op minder dan drie meter van haar voorganger en haalde vervolgens rechts in. Dit kost haar een punt op haar rijbewijs.

Bumperkleven, éen van de gevaarlijkste en grootste irritaties in het verkeer werd later op de middag nog eens bestraft. En een bestuurder die handsheld aan het bellen was, kreeg een bekeuring.

Op donderdag 5 augustus was de videoauto weer actief. Twee snelheidsduivels op de N11 kregen een bekeuring nadat ze de maximum snelheid met 38 en 45 km/u overschreden. Op dezelfde dag werd een automobilist die over een doorgetrokken streep reed en een weggebruiker die inhaalde terwijl daarvoor een verbod gelde, op de bon geslingerd. Een bellende automobilist, zonder handsfreeset, kreeg ook de rekening gepresenteerd.

Ook op vrijdag 6 augustus is de videoauto ingezet. De resultaten van deze dag worden later gemeld (ook via Twitter).