Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 06-08-2010

Tweetal aangehouden in park na aantreffen drugs

BERGEN OP ZOOM: De politie hield donderdag tegen 20.00 uur twee verdachten aan in het Anton van Duinkerkepark aan de Bredasestraat. Omwonenden hadden meerdere meldingen gedaan dat in het park mogelijk in drugs gehandeld zou worden. Bikers nam het park mee tijdens hun surveillance en roken in de omgeving van twee mannen een henneplucht. De twee verklaarden dat ze een joint hadden gerookt. Op verzoek van de politie gaven ze beiden twee kleine zakjes hennep af. In een tas die een van hen bij zich had troffen de agenten nog eens 13 gram hennep aan. De 19-jarige jongen uit Bergen op Zoom en de 21-jarige man uit Steenbergen zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De man uit Steenbergen was slechts in bezit geweest van enkele grammen en in overleg met het OM werd besloten dat het feit dat de man afstand had getekend gelijk stond aan zijn straf. De man uit Bergen op Zoom had in eerste instantie ontkent dat de tas met hennep van hem was, maar verklaarde later dat hij de tas had gevonden. De man is met een dagvaarding in vrijheid gesteld.

Vrouw rijdt door na ongeval

BERGEN OP ZOOM: De politie kreeg donderdag rond 19.00 uur melding van een ongeval waarbij een van de partijen de plaats van het ongeval had verlaten. Bij aankomst bleek een 68-jarige man uit Bergen op Zoom te zijn aangereden op zijn fiets op de kruising tussen de Stalenbrugstraat en de Antwerpsestraatweg. Een auto die vanaf de Antwerpsestraatweg wilde afslaan richting de Stalenbrugstraat was tegen de fietser aan gereden, die rechtdoor reed. De man kwam ten val en liep kleerscheuren en schaafwonden op. De auto reed na het ongeval door. Een getuige kon het kenteken noteren en dankzij deze oplettende getuige kon de politie de 35-jarige bestuurster aanhouden. De vrouw werd bij haar woning in Bergen op Zoom aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Ze verklaarde niet door te hebben gehad dat ze tegen de fietser aan was gereden. De auto en de fiets zijn in beslag genomen voor onderzoek. In de loop van de avond is de verdachte in vrijheid gesteld. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt. De auto is geretourneerd. De fiets was total-loss.

Opnieuw twee aanhoudingen voor gijzeling en ontvoering

BERGEN OP ZOOM: De politie hield de afgelopen dagen nog twee verdachten aan voor betrokkenheid bij gijzeling en ontvoering. De verdachten van 13 en 15 jaar oud zijn in verzekering gesteld. Begin vorige week hield de politie al drie verdachten van 22,23 en 20 jaar uit Bergen op Zoom aan.

De vijf verdachten worden verdacht van betrokkenheid bij de ontvoering, bedreiging, afpersing en mishandeling van een 20-jarige man uit Bergen op Zoom op 22 juli j.l.
De 20-jarige man deed aangifte bij de politie en verklaarde al geruime tijd ruzie te hebben met twee bekenden. Deze bekenden zouden met behulp van enkele andere mannen de 20-jarige man die middag hebben opgewacht bij zijn woning en in een auto hebben getrokken. Het slachtoffer werd meegenomen naar een woning in Bergen op Zoom en daarna naar een weiland nabij de 'Wouwse Tol'. Op beide locaties werd de man mishandeld en bedreigd. De ontvoerders eisten een geldbedrag van de man, omdat hij een grote partij drugs zou hebben gestolen. De gedupeerde ontkende ten stelligste iets met de diefstal van doen te hebben. Uiteindelijk werd de man in Bergen op Zoom vrijgelaten. De politie startte direct na de melding een onderzoek, waarbij men al snel de verdachten in het vizier had. De politie zet het onderzoek voort.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 06-08-2010 16:07 | © Regio Midden en West Brabant |