Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 06-08-2010

Geen aanhoudingen in uitgaanscentrum

BREDA: In de nacht van donderdag op vrijdag zijn er geen aanhoudingen verricht in het centrum. Wel werden er 6 bekeuringen uitgeschreven voor fout parkeren, 2 voor wildplassen en 1 voor het rijden in strijd met een geslotenverklaring.

Vijf aanhoudingen voor baldadigheid

BREDA: De politie hield donderdagavond vijf jongeren aan voor
baldadigheid. Om 20.45 uur meldde een getuige dat er een groepje jongeren in de Groenstraat over een hek was gesprongen. Ze zouden bezig zijn de speeltoestellen te vernielen. De politie hield de vijf jongens in de leeftijd van 13 tot 15 jaar aan voor baldadigheid en het betreden van verboden terrein. De jongeren verklaarden dat ze aan het voetballen waren. Ook hadden ze speelgoed uit een hok op het schoolplein gehaald. De vijf zijn na verhoor in vrijheid gesteld. Er wordt gekeken of de jongeren in aanmerking komen voor HALT. De ouders van de verdachten zijn geïnformeerd.

Man aangehouden na vondst hennepdrogerij

BREDA: Naar aanleiding van een anonieme melding stelde de politie donderdag een onderzoek in in een schuur behorende bij een woning aan de Mgr. Nolensplein. In de schuur zou een hennepkwekerij zijn
ingericht. De agenten troffen in de schuur een hennepdrogerij aan. In meerdere bakken in de schuur lag bij elkaar 1,5 kilo hennep. De drugs zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. In de woning werd de 51-jarige broer van de verdachte, een inwoner van Breda,
aangehouden. Hij verklaarde dat de drugs van hem waren en dat hij het wilde drogen en er een cake van wilde bakken.
Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld.

Vrouw gewond bij ongeval

BREDA: Een 40-jarige vrouw uit Zevenbergen stond vrijdag rond 09.00 uur stil om een inrit op te rijden aan de Haagweg. Ze zag een ambulance aankomen en ging uiterst rechts op de weg staan. Achter de vrouw reed op dat moment een snorfiets. De bestuurster, een 20-jarige vrouw uit Breda, reed tegen de achterzijde van de auto, waardoor ze ten val kwam en even buiten bewustzijn was. De ambulance, die met sirenes en zwaailichten op weg was naar een melding, stopte na het ongeval direct om hulp te verlenen. De vrouw is met spoed overgebracht naar de eerste hulp. Ze werd behandeld aan een gebroken tand en een gekneusde kaak. De vrouw verklaarde dat ze achterom keek naar de ambulance en daarom niet zag dat de automobiliste stilstond.
De achterruit van de auto sneuvelde en de achterzijde van de auto is beschadigd.

Hagelgeweren weg bij woninginbraak

CHAAM: Tussen 31 juli en donderdagmiddag 5 juli is er ingebroken in een woning aan de Alphensebaan. De daders hadden een bovenlicht
opengebroken en hierna de deur aan de achterzijde van de woning. Ze doorzochten de woning en namen onder andere twee hagelgeweren weg uit een wapenkluis. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen en technisch rechercheurs hebben sporenonderzoek verricht in de woning.

Auto weg bij woninginbraak

BREDA: Tussen donderdag 23.30 uur en 08.45 uur werd er ingebroken in een woning aan de Heuvelstraat. De daders kwamen binnen door een gaatje te boren in een bovenlicht en vervolgens naar binnen te klimmen. Binnen werden autosleutels weggenomen. Met behulp van de sleutels nam men de bijbehorende witte Volkswagen Golf kenteken 97-HRV-8 weg. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. Het voertuig is internationaal als gestolen gesignaleerd.

De politie adviseert om ramen en deuren goed af te sluiten en ook zeker het nachtslot te gebruiken. Het advies is om sleutelbossen of andere waardevolle goederen niet in het zicht weg te leggen. De politie vraagt om verdachte situaties meteen te melden.
Bel het alarmnummer 112 als de politie onmiddellijk in actie moet komen.
Het landelijke nummer 0900-884 kan gebruikt worden voor
niet-spoedeisende situaties.
Op www.politiemwb.nl staan inbraak preventietips.

Overval op privéclub

BAARLE-NASSAU: De politie kreeg donderdag rond 22.45 uur melding van een overval op een privéclub in de Desiree Geeraertstraat. Een 49-jarige medewerkster werd door een onbekende man bedreigd met een mes en de man ging er vervolgens met een geldbedrag vandoor. De vrouw hield blauwe plekken over omdat de man haar vast had gepakt en striemen in haar nek. Op het moment van de overval was er verder niemand in het vertrek aanwezig. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde en een buurtonderzoek ingesteld

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 06-08-2010 16:09 | © Regio Midden en West Brabant |