Rechtbank 's-Gravenhage

Gevangenisstraf van 20 maanden voor overval op bloemenkiosk in Gouda

Den Haag, 6 augustus 2010 - De rechtbank 's-Gravenhage heeft vandaag een 20-jarige man wegens afpersing, vernieling en bedreiging veroordeeld tot een gevangenisstraf van 20 maanden, waarvan 5 maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van 2 jaar. Gedurende de proeftijd is hem verplicht reclasseringscontact opgelegd.

De rechtbank acht bewezen dat de man op 12 april van dit jaar een bloemenkiosk in Gouda overvallen. Hij heeft de aanwezige medewerksters bedreigd met een mes en hen, in combinatie met het uiten van verbale bedreigingen, een geldbedrag van EUR 200 uit de kassa afhandig gemaakt. Ook heeft hij een beeldscherm van een bewakingscamera vernield. Twee dagen later, op 14 april, heeft de man tijdens zijn verhoor op het politiebureau een politieagent met de dood bedreigd en een monitor van een computer vernield.

De straf die de rechtbank heeft opgelegd, valt lager uit dan de straf die de officier van justitie had gevorderd, omdat de rechtbank minder feiten bewezen acht dan de officier van justitie. De rechtbank is namelijk van oordeel dat er op grond van het dossier en het onderzoek ter terechtzitting weliswaar aanzienlijke aanwijzingen zijn voor de betrokkenheid van verdachte bij twee eerdere overvallen op de bloemenkiosk, op 22 december 2009 en 13 maart 2010, maar die aanwijzingen leveren volgens de rechtbank onvoldoende wettig en overtuigend bewijs op om deze feiten bewezen te kunnen verklaren. De man is daarvan vrijgesproken.

Het vonnis is te openen via onderstaand LJN-nummer.

LJ Nummer

BN3393

Zie het origineel

Bron: Rechtbank 's-Gravenhage Datum actualiteit: 6 augustus 2010