Artsen zonder Grenzen

Artsen zonder Grenzen waarschuwt voor nepcollectanten

06-08-2010

In Nederland zijn nepcollectanten actief die geld inzamelen zogenaamd voor Artsen zonder Grenzen. De organisatie heeft vanmiddag aangifte gedaan van oplichting bij de politie in Amsterdam. Artsen zonder Grenzen benadrukt dat zij nooit cash geld werft via collectes op straat.

Betrapt bij supermarkt

De zaak kwam aan het licht nadat een collectant in de regio Rotterdam-Rijnmond werd betrapt bij een supermarkt. Deze persoon droeg kleding die suggereerde dat hij werkzaam was voor Artsen zonder Grenzen. Hij is gehoord door de politie. De man heeft de politie de gegevens van de organisatie achter de collectes verstrekt.

Politie-onderzoek

Inmiddels is duidelijk geworden dat er op meer plekken in West-Nederland nepcollectanten zijn gesignaleerd. Onder meer in de regio Alkmaar, Rotterdam-Rijnmond, en West-Brabant. De politie onderzoekt de zaak.

Nooit cash geld

Artsen zonder Grenzen benadrukt dat ze nooit cash geld werft op straat. Wel zijn er teams actief die donateurs werven langs de deur en in winkelstraten. Zij werken met intekenlijsten waarop mensen kunnen aangeven hoe ze Artsen zonder Grenzen financieel willen steunen.

112 bellen

Iedereen die benaderd wordt door nepcollectanten voor de organisatie wordt op aanraden van de politie verzocht dit te melden via het noodnummer 112.

Meer vragen over onze manieren van donateurs werven