Socialistische Partij

SP Oss heeft idee voor openbare toiletvoorziening

06-08-2010 *
De SP raadsleden Carla Steenman en Jan van der Doelen hebben het college een idee aan de hand gedaan over een openbare toiletvoorziening. Lees hieronder hun bijdrage:

Geachte college,

Bij deze willen wij graag nog terugkomen op de brief die wij U vorig jaar stuurden over de openbare toiletvoorziening in het centrum van Oss. Dit met enige terughoudendheid vanwege de bezuinigingen en recente ontwikkelingen in onze stad waardoor een openbaar toilet wellicht een lagere prioriteit lijkt te hebben.

Toch willen wij nogmaals een appel op U doen deze voorziening in het centrumplan op te nemen. Juist omdat dit op dit moment heel goed gecombineerd zou kunnen worden met andere voorzieningen. Wij denken hierbij aan de nieuw te plaatsen fietsenstalling op de Eikenboomgaard. In dit plan zou het heel goed mogelijk kunnen zijn met een minimum aan extra kosten een openbaar toilet te realiseren binnen deze nieuw te plaatsen voorziening. Wij verwijzen graag naar Eindhoven waar op het grote Woenselse winkelcentrum ook gekozen is voor een dergelijke combinatie.

Wij verzoeken U dringend dit minstens serieus te overwegen en een goede afweging te maken. Misschien kunnen wij op deze wijze van de gelegenheid gebruik maken en onze burgers van meerdere gemakken tegelijk voorzien.

Met vriendelijke groet,
Namens de SP fractie
Carla Steenman en Jan van de Doelen