TROS

Radar Testpanel: Toverland beste pretpark van Nederland

Toverland is volgens het Testpanel van het TROS-consumentenprogramma RADAR het beste pretpark. Toverland, gevestigd in Sevenum (Limburg), kreeg een totaalscore van 7,4 en bleef daarmee de Efteling, Julianatoren en Plopsaland nipt voor. Duinrell kreeg met een 6,5 de laagste beoordeling van de elf onder de loep genomen pretparken.

Het Testpanel van RADAR, bestaande uit meer dan 80.000 leden, werd uitgenodigd een enquête over elf populaire pretparken in te vullen. Daarin werd naar hun mening gevraagd over onder andere de wachttijden, de prijzen, de service, het amusementsgehalte en het aantal attracties van de door hen bezochte pretparken. Meer dan 13.000 testpanelleden vulden deze product radar-enquête daadwerkelijk in.

Deze einduitslag kent enkele opmerkelijke scores. Zo scoort bijvoorbeeld de Efteling het slechtst op het gebied van wachtrijen, terwijl Toverland daar weer het beste uit de bus komt. Verder zijn de testpanelleden niet te spreken over het prijspeil van alle pretparken terwijl men weer uitermate tevreden is over de amusementswaarde van de attracties op de parken.

De volledige uitslag is in een handig overzicht te zien op de site van RADAR onder het kopje 'Product Radar/pretparken'. Daar kunnen de pretparken ook op alle onderdelen met elkaar worden vergeleken. Bovendien is het mogelijk persoonlijke reviews na te lezen en zelf de enquête in te vullen en een review achter te laten.

Meer informatie op: http://www.trosradar.nl/productradar/pretparken