Ingezonden persbericht



---

File: 982e21.gif




P E R S B E R I C H T

OBA Live op Radio 5

HUMAN

2 Vrijdag 6 augustus 2010

3 19.00-21.00 uur

OBA Live: Theodor Holmans mooiste interviews
Selectie van eerdere interviews van Theodor Holman (De rechtstreekse uitzendingen vanuit de OBA vervallen in de maand augustus)

Presentatie: Nora Romanesco

---

19.00-20.00 uur: Rachel Marbus over internet, identiteit en privacy (Tilburg Institute for Law, Technology and Society (TILT). Beveiliging van identiteit op internet is lastig, terwijl er een flinke toename is van cybercrime. Er bestaat nauwelijks wetgeving over. Rachel Marbus onderzoekt juridische consequenties van digitale identiteit en promoveert dezer dagen op dit onderwerp. (Bewerking van 11/12/09)

Schrijfster Nelleke Noordervliet over "Pleidooi voor Populisme", een essay van David van Reybrouck. Van Reybrouck vindt populisme niet automatisch een gevaar voor de democratie. Er is niet minder maar beter populisme nodig! (bewerking van 18/12/09) Nelleke Noordervliet (1945) is schrijfster. Haar laatste romans zijn 'Snijpunt' en 'Zonder noorden komt niemand thuis'. Daarnaast trekt ze als literaire ambassadeur door Nederland. En is ze al jarenlang gewaardeerd vaste medewerker bij OBA Live. Afgelopen seizoen verzorgde ze een maandelijkse non-fictie rubriek. Voor die rubriek besprak ze boeken over o.a. de Eerste Wereldoorlog, over populisme en over de penibele toekomst van de sociaal democratie. In augustus zijn haar bijdragen (op vrijdagen) nogmaals te beluisteren.

20.00-21.00 uur:
Dr ir Rinie van Est 'trendcatcher' bij de afdeling Technologie van het Rathenau Instituut. Hij houdt zich bezig met nieuwe technologieën als kunstmatige intelligentie en virtuele werelden. Van Est is redacteur van de bundel "Leven als bouwpakket". (Bewerking van 13/11/09)

Stine Jensen bespreekt "Het geluk van de eenzaamheid" van Connie Palmen. Zij betoogt in dit essay wat volgens haar "echte literatuur" onderscheidt van "lectuur". En schuift en passant literaire thrillers ter zijde als "onzin" categorie. (Bewerking van 04/12/09)

Stine Jensen (1972) is literatuurwetenschapper en filosofe. Ze schreef non-fictie, o.a. 'Waarom vrouwen van apen houden', Turkse Vlinders' en romans o.a. 'Dokter Jazz'. Publiceert over literatuur en films o.a. in NRC. Afgelopen seizoen verzorgde ze een maandelijkse rubriek over literatuur, films en non- fictie. In augustus zijn haar bijdragen (op vrijdagen) nogmaals te beluisteren.
---