Politie Rotterdam Rijnmond

GEWOND NA ACHTERVOLGING

GETUIGENOPROEP - AGENT GEWOND NA ACHTERVOLGING

Datum publicatie: 04-08-2010 14:06

SPIJKENISSE - De recherche onderzoekt een ongeval waarbij zaterdag 24 juli een agent gewond raakte.

De motoragent zag rond half acht en scooter rijden op de Annie Romein-Verschoorlaan. De bestuurder viel op doordat hij op slechts een achterwiel reed. Hij deed een zogenaamde wheelie.

De agent wilde hem hierop aanspreken en gaf hem een stopteken. De bestuurder draaide zijn scooter en ging er vandoor. Op dat moment zag de agent dat de scooter geen kentekenplaat had. Hij besloot de scooterrijder te achtervolgen. Hierop ging deze er met hoge snelheid vandoor.

De scooterrijder ging over de Nijendalsingel en de Bijvancksingel. Daar probeerde hij met zijn scooter zijdelings de agent van de weg te drukken. Deze kon een aanrijding met geparkeerdstaande auto's net ontwijken.

Vervolgens reed de scooter over het fietspad bij de Drogendijk. Hier reed hij met hoge snelheid tussen voetgangers, fietsers en skaters door. De agent gebruikte geluidssignalen om de overige weggebruikers te waarschuwen.
Ook op de Elly Hillesumstraat reed de wegpiraat over een speelweide tussen de voetgangers door.

Met een snelheid van bijna 80 km/h reed de scooterbestuurder over de Gaddijk. Hier kon de motoragent de bestuurder voorbijgaan. Op het moment dat ze naast elkaar reden, reed de verdachte tegen de agent aan. Deze moest snelheid minderen om een val te voorkomen.

De achtervolging ging verder over de Maaswijkweg. Via de Baarsveen kwamen beide bestuurders op de Hurthstraat terecht. Hier probeerde de scooterbestuurder nogmaals om de agent af te snijden. De agent moest een ontwijkende beweging maken waardoor hij ten val kwam.

De scooterbestuurder reed weg in de richting van de Baarsveen.

De agent raakte dusdanig gewond dat hij zijn werk vier tot zes weken lang niet uit kan voeren.

GETUIGENOPROEP
Signalement: de verdachte is een blonde man met half lang haar. Dit kwam net onder zijn helm uit. Hij reed op een zwarte scooter met een zwarte uitlaat.

Bent u zaterdag 24 juli rond half acht getuige geweest van deze achtervolging? Of heeft u informatie over de verdachte? Neemt u dan contact op met de recherche van het district de Eilanden via 0900-8844. Dit kan ook anoniem via M. 0800-7000.

Update op bericht: AGENT GEWOND BIJ ACHTERVOLGING