Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer


Ministerie van VROM

Verkiezing kind- en gezinsvriendelijke initiatieven 2010


06-08-2010

Gemeenten, ouders, kinderen, jongeren, volwassenen en professionals kunnen kind- en gezinsvriendelijke initiatieven indienen vóór vrijdag 1 oktober 2010.

Het doel van de verkiezing is goede voorbeelden van kind- en gezinsvriendelijke initiatieven in gemeenten onder de aandacht te brengen. De verkiezing wordt in opdracht van het Netwerk Child Friendly Cities van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en het programmaministerie voor Jeugd en Gezin georganiseerd.

Vijf jaar

Alle kind- en gezinsvriendelijke initiatieven die de afgelopen vijf jaar zijn gerealiseerd komen in aanmerking. Iedereen kan goede voorbeelden aandragen zoals bijvoorbeeld een initiatief voor speelruimte in de wijk, voor sport en spel of voor de vorming van een brede school.

Twee jury's

Een vakjury van deskundigen selecteert uit alle inzendingen de tien meest aansprekende voorbeelden. Uit die tien nomineert een jeugd- en ouderjury de in haar ogen vijf meest kind- en gezinsvriendelijke initiatieven die voor bekroning in aanmerking komen. De uiteindelijk bekroonde initiatieven worden gepresenteerd op een feestelijke bijeenkomst in maart 2011.

Datum: indienen tot 1 oktober 2010
Procedure verkiezing
Inschrijven via dit formulier

Meer informatie

* Netwerk Childfriendly Cities

* Jeugd en Gezin