Algemene omroepvereniging AVRO

PERSBERICHT

Hilversum, 6-08-2010

LIVE STREAM CANAL PARADE OP STRAIGHT.AVRO.NL EN REMBRANDTPLEIN

De AVRO verslaat tijdens de Gay Pride niet alleen de Canal Parade op televisie maar ook op internet en op het Rembrandtplein. Van 15.00 uur tot 18.00 uur is de live stream te volgen via straight.avro.nl en op het grootste scherm van Europa boven de Escape op het drukste plein van Nederland. Om 21.30 uur is daar ook de uitzending op Nederland 3 rechtstreeks te volgen. Op straight.avro.nl staat ook de 'Nationale hoe straight ben jij test' die inmiddels al door duizenden mensen is gemaakt.

Frank van Dalen van Stichting ProGay, de organisator van de Gay is bijzonder blij met de samenwerking: "Tot afgelopen jaar moesten mensen naar Amsterdam komen om onderdeel van de Amsterdam Gay Pride te kunnen zijn. En ieder jaar deden ook steeds meer mensen dat. Maar nu wordt dit fantastische evenement voor homo en hetero ook bij de mensen thuis gebracht en kan werkelijk heel Nederland meegenieten van dit grootse spektakel."

In het weekend van vrijdag 6 tot en met zondag 8 augustus zijn verschillende programma's op Nederland 3 roze getint. Onder de noemer 3 uit de kast. De AVRO vaart in dit weekend net als voorgaande jaren mee tijdens de Gay Pride, en zal het evenement ook op televisie verslaan met een registratie van de Canal Parade. AVRO- presentatoren Cornald Maas en Abdellah Dami zullen vanaf de kade en op de boot de mooiste momenten vastleggen. Op vrijdag 6 augustus om 23.40 uur brengt de AVRO de prachtige speelfilm Beautiful Thing. Een teder liefdesverhaal over twee opgroeiende mannen in Zuid-Londen.

AVRO, Amsterdam Gay Pride ­ Canal Parade, zaterdag 7 augustus om 21.30 uur bij de AVRO op Nederland 3. (hh zondag 8 augustus, 13.05 uur op Nederland 1)


---