Ingezonden persbericht

Slapen op Auping naast olifantje Yindee in Artis

De droomnacht van Jaimy ging in vervulling op een Auping Auronde in Artis

Amsterdam, 6 augustus 2010 - Jaimy van Overveld (7) had afgelopen weekend de nacht van zijn leven. Hij mocht op zaterdag 31 juli 2010 samen met zijn zusje Nikky (10) en moeder Mariska slapen bij het olifantje Yindee en haar familie in Artis. Jaimy won de overnachting in het kader van de ZOOmeravonden van de Amsterdamse dierentuin.

De overnachting was extra speciaal voor de kinderen, omdat olifantje Yindee vijf jaar werd. Jaimee had als cadeautje voor het olifantje een komkommer meegenomen. De kinderen en moeder Mariska vonden het een avond om nooit meer te vergeten. "Het was een hele bijzondere ervaring die goed is verzorgd. Ook de slaapplek en het bed van Auping waren erg mooi," aldus moeder Mariska. Jaimy had ook een geweldige tijd: "In de avond schenen we met een zaklamp in het donker naar elkaar, dat was erg spannend." De winnaar van de overnachting heeft de hele avond mogen genieten van de aanwezigheid van de olifanten. "Ik heb bijna niet geslapen. 's Nachts hoorde ik de olifanten ritselen, maar het bed was heerlijk om in te liggen en op te springen."

Beeldmateriaal

Afbeelding 1: Jaimy (links) ligt samen met zijn zus Nikky (midden) en moeder Mariska (rechts) in het Aupingbed naast de slaapplek van de olifanten.

Afbeelding 2: Jaimy (links) en zus Nikky (rechts) testen voor het slapen gaan het Auping bed. Bovenstaande foto's zijn in hoge resolutie te downloaden door op de afbeelding te klikken.

Over Auping
Koninklijke Auping bv is het grootste zelfstandige Nederlands beddenbedrijf. Er zijn vestigingen in diverse Europese landen. Auping begon 120 jaar geleden als smederij in Deventer. Het bedrijf specialiseerde zich al snel in spiraalbedden. Later kwamen daar matrassen en boxsprings bij. Zo ontwikkelde Auping zich tot de slaapspecialist en marktleider in Nederland. Auping werkt samen met wetenschappers en gerenommeerde ontwerpers aan bedden met uitstekende ventilatie, ondersteuning en drukverlaging. Kennis van het slaapproces en van innovatieve materialen en technieken vormen de basis van het unieke Auping comfort. Het vakmanschap, de toewijding en ervaring van de medewerkers staan borg voor duurzame kwaliteit en een hoge servicegraad. Meer informatie staat op www.auping.nl.

Auping en Artis: Auping adopteert luiaards
In het kader van MVO levert Auping een bijdrage aan de activiteiten van het Amsterdamse dierenpark Artis. Gedurende een jaar adopteert de Nederlandse beddenfabrikant de luiaards van het dierenpark. Met de adoptie van de luiaards ondersteunt Auping de natuur- en milieueducatie, internationale fok- en herintroductieprogramma's en het natuurbehoud waar Artis zich voor inzet. Daarnaast bestaat Artis net als Auping al meer dan 120 jaar, en als Nederlands bedrijf voelt Auping zich betrokken bij Neerlands oudste dierenpark.

Over de ZOOmernachten in Artis
In de maanden juni, juli en augustus organiseert Artis de ZOOmeravonden. De Amsterdamse dierentuin is dan elke zaterdagavond geopend tot zonsondergang. Wie zich aanmeldt op de website van Artis tijdens de ZOOmeravonden, maakt kans op een overnachting in een Auping bed op een locatie in de dierentuin naar keuze. Voorafgaand aan de overnachting geven de verzorgers van Artis uitleg over de slaapgewoonten van de dieren. Mocht je de overnachting niet gewonnen hebben dan biedt Auping gratis bedtextiel aan bij aankoop van een nieuw bed. Deze actie is in samenwerking met Artis en Auping Plaza Amsterdam Buitenveldert en Rozengracht.


Noot voor redacties

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht