Ingezonden persbericht



Internationale dansvideo voor The Black Atlantic
Bijzonder resultaat van Youtube-samenwerking en Noord-Amerikaanse tour.

06.08.2010 - De Groningse akoestische folk groep The Black Atlantic heeft een videoclip uitgebracht van het nummer 'Fragile Meadow' afkomstig van hun succesvolle debuutalbum 'Reverence for Fallen Trees'. De video is het resultaat van een bijzondere samenwerking met een Canadese danseres die tot stand is gekomen dankzij Youtube en een Noord-Amerikaanse tour. De dansvideo is vanaf vandaag te bewonderen op de website van de band (http://www.theblackatlantic.com).

Youtube
De verleiding om zo nu en dan je eigen naam te googelen is voor elke hardwerkende artiest te groot om te weerstaan. Frontman van The Black Atlantic Geert van der Velde vond op die manier op Youtube een korte improvisatie van een jonge moderne danseres op het nummer 'Fragile Meadow'. De danseres bleek in Toronto te wonen; de stad waar de band in juni een showcase op het NXNE Festival speelde. Filmmaker en manager Boudewijn Rosenmuller en Nicolai Adolfs van het label Beep! Beep! Back up the Truck trokken een dag met de danseres door de stad om de choreografie op verschillende bijzondere locaties vast te leggen. Het eindresultaat is op de website van de band en - uiteraard - op Youtube te bewonderen.

Noord-Amerikaanse tours
Het optreden van The Black Atlantic op het NXNE Festival in Toronto staat niet op zichzelf. De band timmert hard aan de weg in Noord-Amerika. Eerder dit jaar speelde de band al op 's wereld grootste muziekfestival SXSW in Texas, de grote broer van NXNE. In juli volgde een tour van twee weken door het Midwesten van Amerika. Inmiddels is een derde Noord-Amerikaanse tour voor oktober dit jaar aangekondigd. De band is bevestigd voor o.a. het Culture Collide Festival in L.A. van het gerenommeerde muziekblad FILTER, de Indie Music Week in Toronto en CMJ New York. Het volledige tourschema wordt in september bekend gemaakt.