Ingezonden persbericht



Vrijdag 6 augustus 2010

Versa Welzijn is nieuwe participant van iZovator

Versa Welzijn is participant geworden van iZovator, het kennis- en innovatieplatform voor de zorgeconomie in de regio Gooi & Vechtstreek. 'Wij zijn zeer verheugd met deze 15e participant. Hiermee heeft iZovator een breed scala aan bedrijven en instellingen die zich verbonden hebben aan onze activiteiten' zegt Yolanda Gagliardi, directeur van iZovator.

Als welzijnsinstelling wil Versa Welzijn de deelname van mensen aan de samenleving, sociale samenhang en de leefbaarheid in buurten en wijken bevorderen. Om dit te bereiken worden onder andere initiatieven ontplooid die aansluiten bij de veranderende vraag in welzijn en zorg. 'Door nieuwe diensten en projecten te ontwikkelen blijft Versa Welzijn actueel en staan wij midden in de samenleving. Door onze deelname aan iZovator kunnen wij onze kennis op het gebied van nieuwe ontwikkelingen in de zorgeconomie verbreden, ervaringen uitwisselen en onze innovatiekracht versterken.' zegt Herman Waagmeester, directeur Versa Welzijn.

Op inititatief van iZovator is er samen met Versa Wezijn al een project gestart op het snijvlak van welzijn, zorg en toerisme. Zij geven samen met een groot aantal forten en musea uit de regio Gooi en Vechtstreek vorm aan de Dag van de Mantelzorg die op 10 november a.s. plaatsvindt.

Deze jaarlijks terugkerende Dag van de Mantelzorg vraagt landelijke aandacht voor het werk dat de mantelzorger dagelijks verzet in de samenleving. Op deze dag worden leuke en inspirerende activiteiten aangeboden aan mantelzorgers waar waardering uit spreekt voor hun fantastische, maar vaak ook zware taak. Daarom zet een groot aantal vestingwerken en musea uit de regio Gooi en Vechtstreek en het filmhuis Hilversum op 10 november gastvrij hun deuren open als blijk van hun maatschappelijke betrokkenheid. Waarbij de mantelzorgers kunnen kiezen uit een scala aan leuke activiteiten.

Over iZovator iZovator is het regionale kennis- en innovatieplatform voor de zorgeconomie in de regio Gooi en Vechtstreek. Het doel van iZovator is het bevorderen van innovatie in de zorgeconomie, zodat de zorg goed aansluit bij de behoefte van de burger. Daarnaast wil iZovator de economische bedrijvigheid in de regio bevorderen. iZovator organiseert netwerk- en kennisbijeenkomsten zoals de Cross Care Cafés en sector ondersteunende projecten. Kijk voor meer informatie op www.izovator.nl. Over Versa Welzijn Bij de welzijnsorganisatie Versa Welzijn werken ongeveer 340 medewerkers en een kleine 1000 vrijwilligers aan de deelname van mensen aan de samenleving, sociale samenhang en de leefbaarheid in buurten en wijken. Men kan bij Versa Welzijn terecht voor: hulp of advies als men iets wil doen voor een ander als men een leuke en interessante activiteit zoekt De kracht van Versa Welzijn zit in de veelzijdigheid van het aanbod. Niet voor niets is de naam afgeleid van divers. Versa Welzijn is van oorsprong actief in Gooi en Vechtstreek, maar inmiddels ook in Amersfoort, Baarn en Eemnes. Het aanbod verschilt per gemeente. Het uitgangspunt is daarbij: lokaal wat lokaal kan en regionaal wat regionaal moet. Kijk voor meer informatie op www.versawelzijn.nl.