Politie Zeeland


---

1433-2010 Winkeldief aangehouden, Vlissingen
In Vlissingen is vrijdag rond 16.15 uur een 22-jarige man uit Middelburg aangehouden nadat hij goederen uit een winkel had weggenomen.
In een winkel aan de Hermesweg in Vlissingen betrapte winkelpersoneel de 22-jarige man en een vrouw op het stelen van goederen uit de winkel. Het tweetal vluchtte de winkel uit. Het winkelpersoneel belde daarop de politie. Toen agenten ter plaatse kwamen, zagen zij het tweetal in de President Rooseveltlaan. Na een korte achtervolging kon de 22-jarige man worden aangehouden. De vrouw zag kans te ontsnappen.

1434-2010 Aanrijding tussen motor en auto, Oostkapelle
Vrijdag omstreeks 17.30 uur zijn een motor en een auto met elkaar in botsing gekomen. Er vielen twee gewonden.
Een 21-jarige automobilist uit Westkapelle reed in zijn auto op de Domburgseweg in de richting van Oostkapelle en wilde links afslaan, de Oude Domburgseweg in. De auto werd echter ingehaald door een 51-jarige motorrijder en zijn passagiere, een 50-jarige vrouw, beide afkomstig uit Domburg. Op de Domburgseweg geldt een inhaalverbod. De motorrijder raakte de zijkant van de auto, waardoor de motorrijder moest uitwijken.

De de motor met de 51-jarige bestuurder en de 50-jarige bijrijdster belandden in de sloot. Beide personen zijn naar het ziekenhuis in Vlissingen vervoerd. De 51-jarige man had last van zijn benen, de 50-jarige vrouw leek rug- en nekletsel te hebben. De 21-jarige automobilist bleef ongedeerd.

Een gedeelde van de Domburgseweg is door dit ongeluk enige tijd afgesloten geweest.