Politie Zeeland


---

1435-2010 Rijbewijs kwijt na alcoholrit, Terneuzen
Een 51-jarige man uit Neuhof (D) is vrijdag omstreeks 20.00 uur zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij dronken achter het stuur zat.
Agenten kregen een melding van een automobilist die achter het stuur was gekropen nadat hij had gedronken. Ze reden naar de plek van de melding, toen ze de auto onderweg op de Axelsedam in Terneuzen tegenkwamen. De automobilist reed erg langzaam en onvast. De agenten gaven de automobilist een stopteken. De man bleek bijna zes keer teveel te hebben gedronken. Zijn rijbewijs is ingenomen.

1436-2010 Meisje (8) aangereden, Terhole
Vrijdag is omstreeks 16.30 uur een 8-jarig meisje aangereden door een auto omdat zij plotseling overstak.
Het meisje fietste op het voetpad langs de Hulsterweg. Een auto, bestuurd door een 18-jarige automobilist uit Sint Jansteen, reed op de Hulsterweg toen het meisje op de fiets plots overstak. De automobilist probeerde het meisje nog te ontwijken en remde hard, maar kon een aanrijding niet voorkomen. Het meisje is met vermoedelijk een armbreuk door een ambulance naar het ziekenhuis in Terneuzen overgebracht.

NB. Andere gegevens, behalve haar leeftijd, van het 8-jarige meisje zijn (nog) niet bekend, waardoor haar woonplaats in het persbericht niet genoemd is.