Drie dagen Middeleeuwen in de polder

11/04/2010 08:14

Castlefest

LISSE - De tuinen van Kasteel De Keukenhof in Lisse zijn komende zomer het decor van de zesde editie van het grootste Middeleeuwse buitenevenement in Nederland. Het drie dagen durende Castlefest voert jong en oud mee naar een mystiek verleden, waar volwassenen zich kunnen laten meeslepen door het dagelijks leven uit de donkere eeuwen en kinderen worden opgeleid tot ridder. Dit historische fantasy-evenement duurt van vrijdag 6 t/m zondag 8 augustus 2010.

Het terrein van het kasteel wordt gedurende drie dagen omgetoverd tot een levensechte Middeleeuwse stad met een uitgebreide markt en oude ambachten als smeden, leerbewerking en beeldhouwen. Ook het dagelijks leven zal tot in het kleinste detail worden vormgegeven. Bezoekers worden uitgenodigd zich Middeleeuws te kleden, deel te nemen aan workshops als zwaardvechten en Ierse dans en ook te proeven van wicca- en Keltische rituelen. Kinderen kunnen zich uitleven in het kinderrijk en de ridderschool waar ze tot ridder worden geslagen.

De sfeer van de Middeleeuwen, waarin ook wicca en fantasy elkaar treffen, wordt gevoed door live-optredens van bands als Omnia en Faun.

De bedenkers en organisatoren van dit unieke uitstapje naar deze historische periode zijn de broers Mark en Rob van der Stelt. Zij werden enkele jaren geleden gegrepen door de wereld van de natuurreligies, witte magie, fantasy en natuurlijk de Middeleeuwen. Zij bezoeken in heel Europa evenementen waar liefhebbers van deze stromingen elkaar ontmoeten. Vaak ontbreekt voor hen daar iets aan: " Ik mis het gevoel dat je teruggaat in de tijd", aldus Mark van der Stelt,

"Daarom willen wij voor drie dagen een wereld creëren waarin niet alleen liefhebbers, maar ook gewoon het hele gezin zich kunnen laten meeslepen door het dagelijks leven en de rituelen uit deze tijd. Dit zal het eerste evenement in Nederland zijn, waarin die sfeer tot en met het eten kan worden herbeleefd en waar kan dit beter dan in de tuinen van een kasteel?".

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.castlefest.nl