Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 29-06-2010

AVRO EN COC NEDERLAND WERKEN SAMEN TIJDENS GAYPRIDE AMSTERDAM

Het gaat nog steeds niet goed met de acceptatie van lesbiennes, homo's, biseksuelen en transseksuelen in Nederland. Het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) bracht vorige week een alarmerend onderzoek naar buiten waarin de zelfmoordcijfers onder homo jongeren dramatisch hoog blijken te zijn. De AVRO werkt daarom graag samen met COC Nederland en vaart dit jaar niet alleen mee met de Canal Parade in Amsterdam maar zal ook voor het eerst uitgebreid verslag doen van dit evenement.

Algemeen Directeur AVRO Willemijn Maas: ''We zijn geschokt door de cijfers van het onderzoek. De AVRO staat voor vrijheid en ruimdenkendheid in de samenleving. We werken daarom graag samen met COC Nederland om ons in te spannen voor een grotere acceptatie van homosexualiteit in de maatschappij.''

COC-voorzitter Vera Bergkamp: "Met groot enthousiasme zetten we ons de komende tijd met de AVRO in voor een open en tolerante samenleving waarin iedereen gewoon zichzelf kan zijn''.

In het weekend van 6 tot en met 8 augustus zullen verschillende programma's op Nederland 3 roze getint zijn. De AVRO vaart in dit weekend net als voorgaande jaren mee tijdens de Gaypride, en zal het evenement ook op televisie verslaan met een registratie van de Canal Parade. AVRO- presentatoren zullen vanaf de kade en op de boot de mooiste momenten vastleggen. Verder wordt in samenwerking met COC Nederland de nationale ''Hoe straight ben jij?'' test ontwikkeld. Deze test staat een week voorafgaand aan de Gaypride online op avro.nl. Op vrijdag 6 augustus brengt de AVRO de prachtige speelfilm Beautiful Thing. Een teder liefdesverhaal over twee opgroeiende mannen in Zuid-Londen.



Ingezonden persbericht